Đuro Đaković sklopio ugovor vrijedan 46 milijuna kuna

Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Isporuke vagona počinju već u prosincu ove godine i nastavljaju se u 2014. godini.

Kao nastavak uspješne suradnje u kojoj je tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila tijekom 2012. godine francuskom naručitelju Atir Rail S.A. isporučila specijalizirane vagone za prijevoz rasutih tereta serije Faccns, sklopljen je novi ugovor za izradu i isporuku teretnih vagona serije Falns zapremnine 58 metar kubičnih namijenjenih za prijevoz krečnjaka (limestone), priopćeno je iz Đure Đakovića.

Vrijednost ugovora je 46 milijuna kuna, a isporuke vagona počinju već u prosincu ove godine i nastavljaju se u 2014. godini. Ovim ugovorom će tvrtka Atir Rail svoju flotu od 2.700 teretnih vagona upotpuniti sa specijaliziranim vagonima za prijevoz krečnjaka namijenjenim krajnjim korisnicima iz cementne industrije, a Đuro Đaković će, nastavno na razvoj i proizvodnju vagona Falns zapremnine 84 metara kubičnih za prijevoz ugljena, koje je do sada najviše ugovarao i izrađivao, dizajnirati, certificirati te proizvesti potpuno novi model vagona manje zapremnine usklađen i optimiziran prema zahtjevima kupaca.

"Nastavkom suradnje s francuskim Atir Railom ojačali smo poziciju na francuskom tržištu, ali, što je nama iznimno bitno, ponovno smo pokazali da kvalitetom proizvoda, profesionalnim pristupom i brzinom izrade zadržavamo kupce i motiviramo ih na nastavak suradnje. Na to sam iznimno ponosan. No, ovaj ugovor predstavlja i nastavak strategije razvoja i proizvodnje specijalnih vagona za specijalne namjene i pokazuje predanost, fleksibilnost, ali i spremnost Đure Đakovića za širenje na zahtjevnom europskom tržištu", izjavio je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve