Đuro Đaković s Norvežanima razvija novu oružnu stanicu

Autor: Poslovni.hr , 12. listopad 2012. u 12:41
PXL

Tvrtka će ovom suradnjom dobiti potrebni know how u proizvodnji najmodernije oružne stanice.

Đuro Đaković grupa je s globalno poznatom norveškom industrijskom grupacijom Kongsberg potpisala ugovor o razvoju i komercijalizaciji potpuno novog proizvoda najviše tehnološke razine na svjetskom tržištu – daljinski upravljane 30mm oružne stanice PROTECTOR Medium Caliber RWS, priopćeno je iz kompanije.

Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave i Tomislav Mazal, član Uprave sa strane Đuro Đaković Holdinga, te Walter Qvam, predsjednik i  glavni  izvršni direktor  Kongsberg Grupe i Pamela Willgohs, izvršna potpredsjednica za prodaju i marketing Kongsberg Protech Systemsa sa strane Kongsberg grupe, potpisali su u petak u norveškom Kongsbergu Sporazum o  partnerstvu za oružne stanice srednjeg kalibra  – Teaming Agreement for Medium Calibar  Remote Weapon Stations – kojim dvije kompanije udružuju snage u proizvodnji i marketingu  nove oružne stanice. Nova oružna stanica zbog povećane potražnje za naoružanjem srednjeg kalibra na borbeno oklopnim vozilima na svjetskom tržištu ima veliki potencijal, a mogla bi i nadmašiti uspjeh Kongsbergove oružne stanice PROTECTOR M151 kalibra 12,7mm koja je u svom segmentu trenutni globalni lider.

Divizija Obrana Đuro Đaković grupe ovim je partnerstvom ušla u malobrojno društvo svjetskih proizvođača obrambene tehnike najviše svjetske razine, ističe se u priopćenju. Đuro Đaković grupa će ovom  suradnjom dobiti potrebni know how u proizvodnji najmodernije oružne stanice, u pogonima  Grupe će se proizvoditi svi dijelovi koje proizvodni proces trenutno omogućuje te će se raditi  montaža i kompletna integracija oružne stanice na borbeno oklopna vozila (BOV) čiju je proizvodnju Grupa preuzela od finske grupe Patria, piše dalje u priopćenju.

Prema sporazumu potpisanom s Kongsbergom, zainteresiranim kupcima diljem svijeta će se uz opciju kupnje same oružne stanice nuditi i cjeloviti proizvod  – borbeno oklopno vozilo proizvedeno u partnerstvu Patrie i  Đuro Đaković grupe s montiranom novom  daljinski upravljanom oružnom stanicom srednjeg kalibra, ističu iz kompanije. Ulaskom Đuro Đaković grupe u partnerstvo ubrzan je postupak razvoja oružne stanice, a svjetska premijera testiranja oružne stanice bojevom municijom održat će se u Hrvatskoj,  krajem studenoga na vojnom poligonu Gašinci, dodaje se u priopćenju. Testiranju će prisustvovati delegacije iz brojnih zemalja potencijalnih kupaca.

"Iznimno smo ponosni na ovaj ugovor jer realizacija suradnje s norveškim industrijskim divom Kongsbergom pokazuje iskorak u strateškom promisljanju našeg menadzmenta i  omogućuje okretanje nove stranice u povijesti Đuro Đaković grupe  – veliki iskorak na svjetsko tržište s inovativnim i visokosofisticiranim proizvodom za kojim postoji značajna potražnja. Osobno me raduje što će se u našim pogonima u Slavonskom Brodu ne samo proizvoditi i montirati nova oružna stanica, već i što ćemo sudjelovati u zadnjoj fazi njenog razvoja. Đuro Đaković grupa će ponudom BOV-a, kojeg proizvodimo u svojim pogonima zahvaljujući suradnji s Patrijom, s montiranom najsuvremenijom oružnom stanicom ući u vrlo uzak krug proizvođača obrambene tehnike najviše razine", izjavio je Vladimir Kovačević prilikom potpisivanja sporazuma.

Komentirajte prvi

New Report

Close