Đuro Đaković gradit će teretne vagone Francuzima za 27 mil. kn

Autor: Poslovni dnevnik , 11. kolovoz 2014. u 17:07
Tomislav Mazal, predsjednik Uprave (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)

Đuro Đaković Specijalna vozila i francuski naručitelj Ermewa SAS potpisali su u petak ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona vrijedan 27 milijuna kuna.

Đuro Đaković Specijalna vozila i francuski naručitelj Ermewa SAS potpisali su u petak ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona vrijedan 27 milijuna kuna. Proizvodnja je planirana za kraj trećega ovogodišnjeg tromjeseča, a isporuka u prvom tromjesečju 2015., priopćili su iz Đuro Đaković Holdinga.

Posrijedi su specijalni vagoni tipa Falns namijenjeni za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje, kao što je krečnjak. Nosivost im je 70 tona, a mogu putovati brzinom od 100 kilometara na sat.

Predsjednik Uprave Specijalnih vozila Tomislav Mazal ističe da je ugovor dobiven u konkurenciji renomiranih europskih proizvođača te da potvrđuje nastavak uspješne suradnje Đure Đakovića i Ermewa SAS-a. Đuro Đaković Specijalna vozila, uz vojni program, proizvode teretne vagone, inženjerijsku opremu te industrijsku kooperaciju u metaloprerađivačkoj industriji. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

DDJH trosi oko 30 miliona kuna na place…kvartalno!!!

New Report

Close