Kompanije Ericsson Nikola Tesla i Valamar Riviera predlažu isplatu dividende

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. ožujak 2017. u 12:13
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dionicama obiju tvrtki trguje se na Redovitom tržištu Zagrebačke burze.

Na sjednici Nadzornog odbora i Uprave kompanije Ericsson Nikola Tesla održanoj 23. ožujka 2017. godine predloženo je Glavnoj skupštini usvajanje isplate redovne dividende u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredne dividende od 70 kuna po dionici.

Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održat će se 6. lipnja 2017. godine.

Ericsson Nikola Tesla je pridruženi član korporacije Ericsson koja predvodi i podržava suvremene načine komuniciranja. Aktivnosti kompanije obuhvaćaju prodaju i marketing, istraživanje i razvoj, dizajn cjelovitih komunikacijskih rješenja, usluge u području višeuslužnih i mobilnih mreža najnovijih generacija, uključujući mobilni Internet te sistemsku integraciju složenih sustava u svim segmentima poslovanja.

Dionicama Ericssona Nikole Tesle trguje se na Redovitom tržištu Zagrebačke burze pod burzovnim simbolom ERNT-R-A.

Valamar Riviera isplaćuje dividendu u iznosu od 80 lipa po dionici

Glavna skupština dioničara hotelsko-turističke kompanije Valamar Riviera, zakazana za 4. svibnja, odlučivat će o isplati dividende od 80 lipa po dionici, što je za 20 lipa veća dividenda nego je isplaćivana prošle godine.

U pozivu za skupštinu, iz Valamar Riviere navode da će se dividenda, ako tako odluči skupština, isplatiti iz ukupne zadržane dobiti ostvarene u 2013. te iz zadržane dobiti iz poslovanja 2014. i 2015.

Pravo na dividendu imaju svi dioničari te kompanije upisani u sustav SKDD-a na dan 11. svibnja ove godine, što je dan stjecanja tražbine za isplatu dividende, dok će isplata dividende biti 29. svibnja.

Lanjska dobit Valamar Riviere iznosi od 336,6 milijuna kuna, a kako je Uprava predložila glavnoj skupštini na odlučivanje, rasporedila bi se u zakonske rezerve u iznosu od 16,4 milijuna kuna, dok bi glavnina te dobiti od 320,2 milijuna kuna bila zadržana.

U pozivu odnosno uputama dioničarima za skupštinu navodi se da Valamar Riviera ima 126.027.542 ukupnih dionica s pravom glasa, a da ukupna broj glasačkih prava iznosi 124.170.508 dionica.

Prema podacima SKDD-a na današnji dan, glavni dioničar Valamar Riviere s 44,1 posto dionica je tvrtka Epic, dok su slijedeće s udjelima od 5,14 posto odnosno 2,15 posto tvrtke Satis d.o.o. i Enitor d.o.o.

U strukturi prvih 10 dioničara s udjelima od 1,18 do 1,47 posto su još i Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Hrvatska poštanska banka te Valamar Riviera, dok je najveći pojedinačni dioničar-osoba Nenad Bakić s 1,18 posto dionica.

Komentirajte prvi

New Report

Close