Uprava Atlantic Grupe će se proširiti: U Upravu ulazi još jedna članica obitelji Tedeschi

Autor: Suzana Varošanec , 03. rujan 2019. u 15:30
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Uprava Atlantic Grupe će od početka listopada bi proširena na šest članova, a nakon što je Nadzorni odbor te kompanije u utorak odlučio o imenovanju tri nova člana Uprave – Lade Tedeschi Fiorio, koja zbog toga napušta Nadzori odbor, te Srećka Nakića i Enza Smrekara, objavili su iz Atlantica.

Promjenama u tijelima korporativnog upravljanja Atlantic Grupe, predstavljenim putem Zagrebačke burze, kompanija zaziva još snažniji rast, nakon 2018. koja im je bila povijesno najbolja, dok se za ovu očekuje da će biti još bolja s projiciranim značajnim stopama rasta prometa i profitabilnosti. Zahvatile su Nadzorni odbor i Upravu koja će od 1. listopada biti šesteročlana, što se ocjenjuje primjerenim za kompaniju ove veličine. U Upravu ulazi dosadašnja potpredsjednica NO-a Lada Tedeschi Fiorio te će biti nadležna za poslovni razvoj i strategiju, dok će njezinu funkciju preuzeti profesor zagrebačkog Pravnog fakulteta Siniša Petrović koji je član NO-a. Time će cijeli NO biti sastavljen od nezavisnih članova.

Atlantic po tome postaje i jedina kompanija listana na domaćoj burzi, a i u regiji. Predsjednik NO-a Zdenko Adrović preuzet će i mjesto člana Komisije za reviziju, a prema prijedlogu odluke NO-a dioničkoj skupštini 17. listopada nova Atlanticova nadzornica postat će Monika Schulz – globalna voditeljica korisničkog i digitalnog iskustva u Zurich Insurance Group, sa širokim iskustvom u industriji osiguranja i robe široke potrošnje. Aktualnoj Upravi na čelu s predsjednikom Emilom Tedeschijem te članovima Nevenom Vrankovićem i Zoranom Stankovićem pridružit će se novi članovi Srećko Nakić zadužen za ukupnu distribuciju te Enzo Smrekar u čijoj će nadležnosti biti upravljanje brendovima Argeta i Donat Mg koji imaju najveći internacionalni potencijal unutar portfelja Grupe.

Schulz je bila i potpredsjednica za razvoj robnih marki za Europu u Unileveru te je imala i tvrtku za strateško savjetovanje, s po Forbesu je među najutjecajnijim marketinškim direktorima na svijetu.      

Komentirajte prvi

New Report

Close