Upis 12,5 milijuna kuna dionica ĐĐ Grupe od 9. do 20. listopada

Autor: Poslovni.hr , 07. listopad 2017. u 14:34
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Tvrtka Crni čelik dala je obvezujuću ponudu za dokapitalizaciju od 250 mil. kn i preuzimanje većinskog vlasničkog paketa u tvrtki.

Đuro Đaković Grupa objavila je jučer javni poziv za upis 12,5 milijuna novih redovnih dionica, čime bi temeljni kapital bio povećan za 250 milijuna kuna, a ulagatelji će nove dionice moći upisati od 9. do 20. listopada, piše Večernji list.

Glavna skupština ĐĐ Grupe donijela je 22. rujna odluku o dokapitalizaciji u iznosu od 250 milijuna kuna, čime bi se temeljni kapital povećao s 203 na 453 milijuna kuna. To će se provesti izdavanjem 12,5 milijuna novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti 20 kuna, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara. Novi dioničari izuzeti su od obveze objave ponude za preuzimanje, a Nadzornom odboru mandat je produžen do 21. prosinca. Time su ispunjeni svi uvjeti zagrebačke tvrtke Crni čelik, iza koje stoje inozemni investitori iz Kanade i Kuvajta, koja je ranije dala obvezujuću ponudu za dokapitalizaciju od 250 milijuna kuna te preuzimanje većinskog vlasničkog paketa u tvrtki.

Komentirajte prvi

New Report

Close