UniCredit odabrao tri hrvatske tvrtke za sudjelovanje u programu ELITE Londonske burze

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2016. u 11:47
FOTO: Press

Program ELITE pomogao je preko 320 tvrtki iz čitave Europe od svog pokretanja 2012. godine. Trenutno njegova rastuća zajednica broji 150 savjetnika i 90 investitora.

Tvrtka Hangar 18, klijent Zagrebačke banke, jedna je od sedam malih i srednjih poduzeća koja su odabrana za sudjelovanje u drugom krugu programa UniCredit CEE Lounge, inovativne inicijative koja ambicioznim privatnim tvrtkama iz srednje i istočne Europe omogućuje da ubrzaju svoj rast.

Program UniCredit CEE Lounge dio je uspješnog ELITE programa Grupe Londonske burze, a pokrenut je u prosincu 2015., kad je za sudjelovanje u programu odabrano prvih 14 tvrtki. Rukovoditelji tih tvrtki, među kojima su i dva klijenta Zagrebačke banke – hrvatske tvrtke Tokić i Novi Agrar, upravo započinju drugi od osam modula usavršavanja i treninga. 

Program ELITE ovim klijentima pruža izuzetnu vrijednost, a UniCreditovo sudjelovanje u inicijativi pomaže banci unaprijediti usluge koje pruža klijentima.

"Zadovoljstvo nam je što Zagrebačka banka može klijentima ponuditi pristup Londonskoj burzi i njezinim programima. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, u mogućnosti smo jednostavnije se povezivati s međunarodnim tržištima kapitala, iskoristiti njihova znanja i iskustvo za unapređenje poslovanja naših klijenata i  privlačenje potencijalnih ulagača. Osim toga, sudjelovanjem u ovakvim inicijativama dajemo jedinstvenu priliku našim klijentima da prezentiraju sebe i svoj uspješan poslovni model pred širom zajednicom investitora, vrhunskih stručnjaka, te ostvare izravan kontakt s njima", izjavio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke za Korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo.

"Uzbuđeni smo jer kroz ELITE program imamo priliku savjetovati ove klijente na inovativan način. Ovo je za nas jedinstvena prilika da bolje upoznamo njihove potrebe i strategije, ali je ujedno i prilika za klijente da bolje upoznaju nas i sve naše snage, što u potpunosti mijenja naš odnos s njima", izjavio je Enrico Minniti, UniCreditov direktor Korporativnog i investicijskog bankarstva za srednju i istočnu Europu.

"Naša ambicija je preokrenuti naš mentalitet od isključive orijentacije na prodaju prema orijentaciji na stvaranje vrijednosti. To postižemo tako što klijenta stavljamo u središte svojih aktivnosti, a program ELITE pomaže nam u tom usmjerenju. Najambicioznijim europskim srednje velikim poduzećima dajemo vidljivost i upoznajemo ih sa širim financijskim instrumentima i ključnim igračima i investitorima koji im mogu pomoći. Vjerujemo da im to omogućuje donošenje pravih strateških odluka koje im pomažu u rastu njihova poslovanja. UniCreditova vodeća uloga u Europi omogućuje mu pružanje podrške ambicijama tvrtki, te tako radimo na stvaranju vrijednih veza s našim klijentima", zaključio je Minniti.

Tvrtka Hangar 18 od programa ELITE ima velika očekivanja.

"Jako smo zadovoljni sudjelovanjem u ELITE programu. Naš cilj u ELITEu je ojačati poslovnu strategiju kroz povezivanje s drugim tvrtkama, učenje o strateškim i menadžerskim vještinama i, najvažnije, proširenje tržišta na zemlje članice Europske Unije za naš model smartphonea NOA", objasnio je Marko Kralj, direktor Hangar 18, privatne kompanije koja se bavi proizvodnjom smartphonea i njihovih dodataka, međunarodnom veleprodajom i distribucijom IT opreme te je partner HP-a, Lenova, Asusa.

U prosincu 2015. ELITE programu pridružila se hrvatska tvrtka Tokić koja je ovih dana završila prvi krug obuke.

"Iako su naša očekivanja bila visoka, sudjelovanje u modulu Internacionalizacije i inovacije ELITE programa doista je ostavilo pozitivan dojam na nas. Svi segmenti samog procesa rada i učenja rezultirali su znanjima koje smo, ili ćemo, u bliskoj budućnosti implementirati i u naše poslovne procese. Svakako bi istaknuli i vrijednu razmjenu iskustava s vodećim ljudima europskih tvrtki koje su na sličnoj točki poslovnog razvoja. Budući da su u programu sudjelovali i predavači s London Business School-a, kontrolirana diskusija te razmjena iskustava o opcijama internacionalizacije, jedna je od najvećih vrijednosti. Također, sudjelovanjem predstavnika investitora, poslovne banke te poslovnih subjekata, stvoreno je radno okruženje u kojem smo uspjeli pribaviti bitne informacije i poslovne smjernice", izjavio je Jakov Akmadžić, Head of Export Sales u tvrtki Tokić.

Novi Agrar također ima povoljna iskustva nakon prvih mjeseci u sklopu ELITE programa.

"Programu ELITEa pridružili smo se s ciljem stjecanja novih znanja koja će nam pomoći da unaprijedimo naš sadašnji poslovni model  te zbog mogućnosti predstavljanja tvrtke međunarodnim investitorima i  pristupu međunarodnom tržištu kapitala. Nakon četiri mjeseca sudjelovanja u programu možemo reći da smo i više nego zadovoljni s kvalitetom programa, a kao posebnu vrijednost ovog programa bi istaknuli mogućnost razmjene iskustava i poslovnih ideja s drugim tvrtkama koje dolaze iz različitih dijelova Europe", rekao je Jozo Ljubičić, CFO Novi Agrar.

Program ELITE pomogao je preko 320 tvrtki iz čitave Europe od svog pokretanja 2012. godine. Trenutno njegova rastuća zajednica broji 150 savjetnika i 90 investitora.

ELITE okruženje pomaže brzorastućim tvrtkama u dizanju svijesti o različitim opcijama financiranja koje su im na raspolaganju i pomaže im pripremiti se za susret s investitorima. Osim toga, okuplja rastuće tvrtke, dajući im priliku za međusobnu inspiraciju, razmjenu ideja i najboljih praksi i prepoznavanje zajedničkih poslovnih prilika.

Usluge programa ELITE dizajnirane su tako da zadovolje individualne potrebe svakog malog ili srednjeg poduzeća odabranog za sudjelovanje u programu UniCredit CEE Lounge, pri čemu Grupa pridonosi modulima obuke i podučavanja i pruža pristup vlastitim uslugama tailor made podrške.

 

 

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Agrar, preprodaja auto dijelova, preprodaja IT komponenti i rjesenja? I to je najbolje iz portfelja ZABAe? Ili je Zaba moronicna ili je RH ekonomija zbilja u ocajnom stanju. Nijedna od te tri firme ne zasluzuje paznju po nicemj u suvisloj ekonomiji koja stvara nesto.

New Report

Close