Umjesto otpuštanja, karlovačka tvrtka širi poslovanje i najavljuje nova zapošljavanja

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2015. u 12:01
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Tvornica turbina Karlovac danas zapošljava 134 radnika i proizvodnju je iz poslovnog prostora u središtu Karlovca proširila i na novu lokaciju.

U vrijeme krize kada su brodogradilišta u Hrvatskoj prestala ulagati, Tvornica turbina Karlovac je umjesto da smanji broj zaposlenih, odlučila prilagoditi proizvodnju novom tržištu pa su tako počeli proizvoditi i parne turbine i svu opremu za energane na biomasu, piše Večernji list.

Tvornica turbina Karlovac  tako danas zapošljava 134 radnika i proizvodnju je iz poslovnog prostora u središtu Karlovca proširila i na novu lokaciju.

Prije nekoliko godina kupili su zemljište i napravili halu veličine 1500 četvornih metara u Poslovnom parku Karlovac, u investiciji  vrijednoj 20 milijuna kuna.

Dobit svake godine raste, lani je zaposleno 18 djelatnika, a planirana su i nova ulaganja: 

– Proizvode i izvozimo, orijentirani smo uglavnom na tržišta u okruženju, Sloveniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju. Kao proizvođači brodske opreme, izvozili smo čak i u daleku Kinu – kazao je Ivan Mikšić, direktor Tvornice turbina Karlovac koji vjeruje da će s novim narudžbama biti mjesta i za nova zapošljavanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close