Uljaniku deblokiran račun, danas isplata plaća za kolovoz

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. rujan 2018. u 14:54
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Danas kreće isplata plaće za kolovoz, najavio je premijer Plenković, koji je danas posjetio i brodogradilište Uljanik gdje je razgovarao s članovima Uprave, sindikata i radnicima.

Uljanik je u četvrtak objavio da je račun te kompanije deblokiran, a tijekom posjeta Istarskoj županiji premijer Andrej Plenković je izjavio kako je danas započela isplata plaća radnicima Uljanika za kolovoz. 

"Obavještavamo investicijsku javnost da je račun društva Uljanik d.d. deblokiran", kratko su objavili iz pulskog brodogradilišta putem Zagrebačke burze.   

Račun Uljanika bio je blokiran od početka prošlog tjedna, odnosno od 3. rujna poslijepodne. Deblokada računa Uljanika važna je i za isplatu plaća radnicima, koja je krenula danas. 

Danas kreće isplata plaće za kolovoz, najavio je premijer Plenković, koji je danas posjetio i brodogradilište Uljanik gdje je razgovarao s članovima Uprave, sindikata i radnicima.

U Puli se danas održava i sjednica Vlade, a premijer je na njenom počeku istaknuo da je politička volja Vlade da učini sve što je u njezinoj moći da pomogne brodogradilištu Uljanik, a da konačno rješenje zahtijeva suradnju i same kompanije i lokalne zajednice i politički konsenzus.

"Svjesni smo koliko pomorstvo i brodogradnja u Hrvatskoj imaju dugu tradiciju, koliko oni vežu naše ljude, naše gospodarstvo, naše gradove, našu kulturu, naš identitet i za more, ali i za izgradnju brodova", istaknuo je Plenković.

Podsjetio je uz ostalo i da je prije ulaska u EU hrvatska brodogradnja prošla proces restrukturiranja, pri čemu tada Uljanik jedini nije bio u poteškoćama, a pomogao je i proces restrukturiranja 3. maja.

"Nažalost, danas se Uljanik nalazi u poteškoćama i put naprijed prije svega ovisi i o kvalitetnom planu restrukturiranja, pronalasku održivog plana sa strateškim partnerom koji ima za cilj održanje radnih mjesta, održanje proizvodnje i održanje brodograđevne industrije u Puli i u rijeci", poručio je. 

Osvrnuvši se na ulogu Vlade, podsjetio je da je u siječnju dala jamstvo Uljaniku od 716 milijuna kuna, tzv. jamstvo za sanaciju, što je odobrila Europska komisija, a svojim odlukama omogućila je i da se zbog jamstva države HPB-u isplate plaće radnicima za srpanj i kolovoz. Vlada očekuje da se plan restrukturiranja od strane Uprave doradi, kako bi se moglo pronaći tješenje koje je dugoročno održivo, rekao je Plenković. 

Komentirajte prvi

New Report

Close