FOTO: Ulaganje Lima Samobor sufinancirano s 9,9 mln kuna iz EU

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. ožujak 2015. u 16:05
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Lim Samobor osigurao je iz fondova Europske unije (EU) 9,9 milijuna kuna za sufinanciranje nove proizvodne linije i laboratorija, izvijestio je vlasnik…

Lim Samobor osigurao je iz fondova Europske unije (EU) 9,9 milijuna kuna za sufinanciranje nove proizvodne linije i laboratorija, izvijestio je vlasnik te tvrtke Ivan Kodrić petoricu ministara koji su u sklopu Vladine konferencije "Zajedno do EU fondova" u utorak posjetili tu tvrtku.

Projekt je ukupno vrijedan 17,9 milijuna kuna, a sa 9,9 milijuna kuna sufinancira se novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Operativnog programa regionalna konkurentnost 2007 – 2013.

U okviru projekta uložit će se u novu automatiziranu liniju za proizvodnju ribljih konzervi, nabavu novoga paletizatora i sustava za upravljanje paletama te nove laboratorijske opreme.

Oprema koja bi trebala biti instalirana do kraja srpnja 2016. godine, trebala bi, po Kodrićevim riječima, uz ostalo omogućiti Limu prodor na perspektivno afričko tržište, uglavnom za potrebe riboprerađivačke industrije. Čelni čovjek Lima očekuje da bi ove godine prihod tvrtke trebao biti 55 milijuna kuna, a u iduće dvije više od 100 milijuna kuna.

U Vladinu izaslanstvu koje je posjetilo Lim bili su potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. U tu samoborsku tvrtku došli su nakon konferencije "Zajedno do EU fondova", na kojoj su predstavljene mogućnosti ulaganja iz fondova EU.

Tu konferenciju organizirala je Vlada, a prvo u nizu predstavljanje mogućnosti ulaganja iz fondova EU bilo je namijenjeno malom i srednjem poduzetništvu. U idućih mjesec dana bit će predstavljene i druge mogućnosti ulaganja iz EU fondova, posebice za ruralni razvoj i poljoprivredu, održiv razvoj i čist okoliš, bolju prometnu povezanost, zapošljavanje, regionalni i urbani razvoj, prirodnu i kulturnu baštinu, te socijalnu infrastrukturu.

Na skupovima koji će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Varaždinu mogućnosti ulaganja predstavljat će potpredsjednik Vlade Branko Grčić i resorni ministar nadležan za temu o kojoj će biti riječi.

U financijskom razdoblju od 2014. do 2020. Hrvatskoj je na raspolaganju više od 80 milijardi kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. U idućih mjesec dana bit će predstavljene i mogućnosti ulaganja iz fondova EU za ruralni razvoj i poljoprivredu, održivi razvoj i čist okoliš, bolju prometnu povezanost, zapošljavanje, regionalni i urbani razvoj, prirodnu i kulturnu baštinu te socijalnu infrastrukturu.

Komentirajte prvi

New Report

Close