Ulagači su tu, sve stoji zbog blokade

Autor: Suzana Varošanec , 25. siječanj 2017. u 16:34
Apartmani Medena

Za Medenu je zainteresirana nova hrvatska tvrtka GroundStone Capital u kojoj je angažiran i bivši premijer Zlatko Mateša.

Potencijalne investitore zanima državna turistička tvrtka Apartmani Medena i, kako doznajemo, krenula su lobiranja i aktivnosti kojima se neslužbeno potvrđuje interes.

Procurilo je i prvo ime, a kandidat u slučaju privatizacije ove tvrtke nakon sklapanja predstečajne nagodbe nova je hrvatska tvrtka GroundStone Capital.  Riječ je o društvu za upravljanje kapitalom koje plijeni zvučnim imenima i planovima za ulaganja. Na strategiji upravljanja privatnim portfeljom angažiran je bivši premijer Zlatko Mateša, dok je direktor i osnivač Zoran Ćurković istodobno osnivač i zamjenik predsjednika NO-a H1 telekoma. I dok se čeka rasplet današnje izvanredne skupštine H1 i odluke većinskog vlasnika vezano uz Ćurkovićev plan za preuzimanje Optime, Ćurković nam je potvrdio interes za više turističkih projekata, pa tako i za navedenu tvrtku.

 

Ćurković

Dva pisma namjere dosad smo uputili za Apartmane Medena.

"Dva pisma namjere dosad smo uputili za Apartmane Medena, ali sve stoji jer još nije došlo do sklapanja predstečajne nagodbe", kaže Ćurković. Još 2013. na Fini je izglasan njezin plan operativnog i financijskog restrukturiranja: po njemu je država kao odlučujući vjerovnik rekla da će zamijeniti svoju tražbinu od 90-ak mil. kuna za zemljište tvrtke od oko 300.000 četvornih metara. Potom je bivša Uprava predala papire za sklapanje nagodbe, a prvo ročište na Trgovačkom sudu u Splitu zakazano u veljači 2014. nije održano.

Predmet je od tada, prema Finim podacima, u ladici  iako nema formalnih prepreka – nijednog upravnog spora, što ovaj slučaj čini neobičnim. Naime, navodno sličan slučaj ni ne postoji, a situacija nije logična jer je jasno da nitko ne smije blokirati sud. Što je posrijedi bit će jasnije iz odgovora splitskog Trgovačkog suda koji se čeka. S druge strane, kako tvrde iz Hrvatskog mirovinskog investicijskog društva u čijem se portfelju nalazi većinski paket dionica tvrtke, pa tako i iz same tvrtke, oni nisu u mogućnosti komentirati sudski postupak koji je u tijeku, a ni u predmetima predstečajne nagodbe.

Dionice tvrtke kotiraju na Zagrebačkoj burzi, te su propisana pravila komunikacije s investicijskom javnošću, ističu iz HMID-a. Podsjećaju i da su postupci komunikacije uvrštenih društava s investicijskom javnošću pod nadzorom Hanfe, baš kao što je pod istim nadzorom i HMID. "S obzirom na to da je u tijeku postupak sklapanja predstečajne nagodbe za Apartmane Medena, ne možemo komentirati postupak  koji još traje, niti iznositi u javnost informacije vezane za taj postupak", navodi Ana Vujina iz pravne službe tvrtke.

Komentari (1)
Pogledajte sve

biznismeni bez lipe u đepu a do sada im sve firme propale iako su imali suport države!!!

New Report

Close