"U Tommyju se početniku nudi plaća od četiri tisuće, a iskusan sezonac može zaraditi i 12 tisuća kuna"

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Trgovački lanac Tommy bilježi sjajne poslovne rezultate, širi se, u pripremi i realizaciji ima 14 projekata teških više od 40 milijuna eura.

Marin Kaštelančić, član uprave Tommyja, naglašava da su im zaposlenici najvredniji potencijal i spremni su dobiti započeti rat trgovaca za radnike te tvrdi da su ispred konkurencije po visini plaća zaposlenika u trgovini.

"Trgovac početnik u Tommyju, bez iskustva, bez staža, bez prekovremenih, bez blagdana, ima minimalnu plaću od 4000 kn neto. Na sezonskoj lokaciji taj trgovac početnik imao bi plaću minimalno 8000 kn neto.
Iskusni trgovac s 20 godina staža, s osobnim odbitkom za dvoje djece, s 40 prekovremenih sati i bez blagdana, ima minimalnu plaću od 5700 kn neto. Dakle, taj trgovac na sezonskoj lokaciji imao bi minimalnu plaću od 10.000 kn neto, a prema iskustvu iz ranijih godina, siguran sam da ćemo imati trgovce s plaćom od 11.000 kn, pa i 12.000 kn neto, uz osiguran kvalitetan besplatni smještaj u sezonskim lokacijama", kazao je Kaštelanić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. Unatoč tome kaže da je problem nedostatnog broja zaposlenika izražen na cijelom tržištu. 

"Dosad smo svaku sezonu uspješno odradili s maksimalno dostupnim brojem zaposlenika, iako bi bilo puno lakše da smo mogli zaposliti još 200 trgovaca", istaknuo je..

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve