“U Tommyju se početniku nudi plaća od četiri tisuće, a iskusan sezonac može zaraditi i 12 tisuća kuna”

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2018. u 10:03
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Trgovački lanac Tommy bilježi sjajne poslovne rezultate, širi se, u pripremi i realizaciji ima 14 projekata teških više od 40 milijuna eura.

Marin Kaštelančić, član uprave Tommyja, naglašava da su im zaposlenici najvredniji potencijal i spremni su dobiti započeti rat trgovaca za radnike te tvrdi da su ispred konkurencije po visini plaća zaposlenika u trgovini.

"Trgovac početnik u Tommyju, bez iskustva, bez staža, bez prekovremenih, bez blagdana, ima minimalnu plaću od 4000 kn neto. Na sezonskoj lokaciji taj trgovac početnik imao bi plaću minimalno 8000 kn neto.
Iskusni trgovac s 20 godina staža, s osobnim odbitkom za dvoje djece, s 40 prekovremenih sati i bez blagdana, ima minimalnu plaću od 5700 kn neto. Dakle, taj trgovac na sezonskoj lokaciji imao bi minimalnu plaću od 10.000 kn neto, a prema iskustvu iz ranijih godina, siguran sam da ćemo imati trgovce s plaćom od 11.000 kn, pa i 12.000 kn neto, uz osiguran kvalitetan besplatni smještaj u sezonskim lokacijama", kazao je Kaštelanić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. Unatoč tome kaže da je problem nedostatnog broja zaposlenika izražen na cijelom tržištu. 

"Dosad smo svaku sezonu uspješno odradili s maksimalno dostupnim brojem zaposlenika, iako bi bilo puno lakše da smo mogli zaposliti još 200 trgovaca", istaknuo je..

Komentirajte prvi

New Report

Close