U RES parku Antunovac posađeno 40 novih sadnica

Autor: Objava za medije , 02. studeni 2016. u 15:53
FOTO: Press

Članovi udruge „Od mene za tebe“ i volonteri osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d. iz Osijeka posadili su 40-tak sadnica tuje, iskopali 40-tak rupa za buduće sadnice ostalih vrsta te pomagali u ostalim radovima na uređenju Rehabilitacijsko-edukacijsko-senzornog parka (RES park) Antunovac.

Radi se o parku za djecu s  poremećajima  senzorne integracije i autizma koji se od rujna uređuje u Antunovcu, a jedini je takav u Hrvatskoj. Izgrađen je na inicijativu udruge „Od mene za tebe“ s ciljem da bude dostupan djeci s invaliditetom i njihovim obiteljima s područja općine Antunovac i cijele Osječko – baranjske županije, a prostire se na gotovo 5.000 četvornih metara zemljišta koje je donirala općina Antunovac.

„Mogu samo zahvaliti u ime Udruge i u ime djece kojoj je ovaj park namijenjen. Doista su nas volonteri iz GRAWE-a iznenadili jer je ovo prva tvrtka koja nam se obratila, uz naše brojne privatne volontere“, izjavio je Zoran Lacković, predsjednik udruge „Od mene za tebe“. „Danas smo napravili puno posla, umorili smo se, ali i zabavili. Najvažnije nam je što su GRAWE volonteri prepoznali naš rad, proveli vrijeme s nama i uključili se u ovu našu lijepu priču“, zaključio je.     

Ovo je posljednja od ukupno 16 volonterskih akcija* u kojima je tijekom rujna i listopada sudjelovalo 310 zaposlenika osiguravajuće kuće GRAWE Hrvatska d.d. 45% svih zaposlenika jedan radni dan provelo je pomažući jednoj od udruga ili ustanova čiji su korisnici djeca, a koje su sami predložili.

 „Zaista sam sretan i ponosan što smo na području Slavonije uređivali čak četiri ustanove ili udruge – dvije u Osijeku, jednu u Novoj Gradišci i jednu u Vinkovcima – i što smo proveli vrijeme družeći se s njihovim korisnicima i zaposlenicima“, izjavio je Silvio Ambruš, direktor regije Slavonija u GRAWE Hrvatska d.d.

 „Ovo mi je četvrta GRAWE volonterska akcija ove godine. Poseban je doživljaj osjetiti sreću kad damo sve od sebe i nekome pomognemo. Uvjeren sam da time činimo evidentnu promjenu u zajednici i svijetu oko nas. Posebno mi je drago što smo prvi volonteri koji su došli pomoći uređenju ovog parka,“ dodao je Sead Balići, direktor područja GRAWE Hrvatska d.d.     

Komentirajte prvi

New Report

Close