U ponedjeljak kreće dubinsko snimanje u Petrokemiji

Autor: Darko Bičak , 24. studeni 2015. u 22:00
Pod povećalom do 21. prosinca/N. Čutuk/PIXSELL

Interes za kutinsku tvrtku iskazalo je pet kompanija, navodno je riječ o Ini, PPD-u te mađarskom MET-u, srpskom Elixiru i rumunjskom Interagru.

Kutinska je Petrokemija izvjestila da idućega tjedna počinje postupak dubinske analize te kompanije i otvaranje sobe za pregled podataka investitorima koji su iskazali inters za sudjelovanje u dokapitalizaciju jedinoga hrvatskog proizvođača mineralnih gnojiva.  

Početkom studenoga Uprava Petrokemije potvrdila je kako je primila pet izjava za upis novih dionica indikativnoga karaktera, odnosno koje ne obvezuju niti davatelje izjave niti Petrokemiju. Iako iz same kutinske tvrtke nisu objavili o kojim je potencijalnim ulagačima riječ, u medijima se spekulira da je riječ o Ini, Prvom plinarskom društvu (PPD), mađarskom MET-u, srpskom Elixiru te rumunjskoj tvrtki Interagro. Poziv na iskazivanje interesa za sudjelovanje u dokapitalizaciji Petrokemija je objavila početkom listopada ove godine.  

 

1,9mlrd.

kuna bio je prihod Petrokemije u prva tri tromjesečja

U međuvremenu je Nadzorni odbor Petrokemije dao suglasnost Upravi za provođenje postupka dubinske analize Petrokemije i otvaranje sobe za pregled podataka sukladno utvrđenim listama podataka i unaprijed potpisanim ugovorima o povjerljivosti podataka. Dubinska analiza provodit će se od 30. studenoga do ponedjeljka 21. prosinca. Prošle godine Petrokemija nije pronašla strateškog partnera, pa je pokrenut program restrukturiranja i financijske konsolidacije, što obuhvaća i dokapitalizaciju.

U dva kruga dokapitalizacije provedena u ljeto prošle godine upisan je kapital u iznosu od 253 milijuna kuna, a bio je planiran iznos od 500 milijuna kuna. U trećem krugu, provedenom početkom ove godine, nije bilo zainteresiranih. U prva tri kvartala 2015. Petrokemija je ostvarila 1,9 milijardi kuna prihoda, uz gubitak od 51,8 milijuna.

Komentari (4)
Pogledajte sve

što je s onim zagađenim jezerom koje treba netko sanirati?

što je s onim zagađenim jezerom koje treba netko sanirati?

Preduboko i premuljevito.

ovdje će dubinsko snimanje biti nemoguće obaviti, ipak je to otišlo preduboko, ovdje će biti veća pljačka nego na Diokiu

New Report

Close