U JGL-u rast zapošljavanja od 10 posto

Autor: Andreja Šantek /VLM , 02. listopad 2012. u 22:00
U JGL-u ozbiljno vode računa o kadrovima koji su im potrebni za rad u tvrtki

JGL će do kraja godine zaposliti još djelatnika u pogonu Svilno

Riječka farmaceutska tvrtka JGL već drugu godinu zaredom, uz značajne stope rasta prodaje, bilježi i rast broja zaposlenih. Tvrtka trenutno zapošljava 581 zaposlenika, od čega u Hrvatskoj njih 335.

U 2011. godini, te kroz prva dva kvartala 2012., zaposleno je 160 novih djelatnika, od kojih 67 u Hrvatskoj, a 93 na stranim tržištima u JGL-ovim predstavništvima u Rusiji, Kazahstanu, Ukrajini, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Kosovu, BiH i SAD-u. Najzastupljenija zanimanja prilikom zapošljavanja i dalje su ona stručnih suradnika u promociji, specijalista u farmaceutskoj industriji, te operatera i tehničara u proizvodnim odjelima, a najzastupljenija struka je, očekivano, medicinska i farmaceutska.U odnosu na 2011. godinu to je rast od 10 posto, s time da se do kraja 2012. očekuje ukupni porast broja novozaposlenih od 14 posto. Naime, ulaskom u novi investicijski ciklus odnosno najavom pokretanja projekta širenja postojećih i izgradnje novih proizvodnih kapaciteta, JGL će zasigurno imati potrebe za daljnjim zapošljavanjima, kako na lokaciji Svilno, na kojoj je u planu objedinjavanje svih poslovnih sadržaja, tako i na svim drugim lokacijama u predstavništvima i tvrtkama u Hrvatskoj i inozemstvu."Ovi pokazatelji svakako prate ostvarenje plana prodaje i rasta izvoza, a podržani su i činjenicom da JGL kontinuirano ulaže u unaprjeđenje i proširenje proizvodnih i prodajnih kapaciteta koji u svojoj osnovi ovise o spremnosti ljudskog kapitala u podršci svim poslovnim procesima", kaže Lorena Dika, direktorica UpravSveučilišta Columbia i znanstveni suradnik u Državnom zavodu za ekonomska istraživanja. ljanja ljudskim resursima u JGL-u koji je od prošle godine i dobitnik Certifikata Poslodavac Partner.

Izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima potvrđena je i u netom završenom procesu recertificiranja u sklopu kojega su, uz ocjenjivanje strategije upravljanja ljudskim resursima, rada, motivacije i nagrađivanja, usavršavanja i razvoja, odnosa prema zaposlenicima, kao i brige o njima, značajan segment procjene i ocjenjivanja bili upravo regrutiranje i selekcija novih kadrova. Tijekom protekle godine u JGL-u je završena implementacija novog modula zapošljavanja kojim je  omogućeno automatsko 'punjenje' baze životopisa i podataka o kandidatima kroz web aplikaciju na www.jgl.hr te je kreiran novi program JGL SPOJ usmjeren na privlačenje i razvijanje, u prvom redu magistara farmacije. Radi se o vidu regrutiranja za pojedine deficitarne kadrove koji je usmjeren na mlade talente po principu zapošljavanja "s faksa na posao"."SPOJ je nastao s ciljem privlačenja, a potom strukturiranog i ciljanog razvijanja mladih, visokoobrazovanih talenata za područja koja su nam strateški važna i ključna. Program je zamišljen kao jednogodišnja rotacija po ključnim područjima unutar JGL-a kako bi se omogućilo da potencijalni zaposlenik 'odabere' ono područje rada za koje je prepoznat najveći afinitet. Za koncept SPOJ-a razvijen je i vizualni identitet, izvršeno je probno lansiranje unutar studentske zajednice, inicijative eStudent i s udrugama farmaceuta u zemlji i regiji, te je projekt krenuo u realizaciju a prva dva mlada farmaceuta u proteklom su mjesecu zaposleni u JGL-u", kaže L. Dika.

Komentari (1)
Pogledajte sve

kaže Lorena Dika, direktorica UpravSveučilišta Columbia i znanstveni suradnik u Državnom zavodu za ekonomska istraživanja. ljanja ljudskim resursima u JGL-u koji je od prošle godine i dobitnik Certifikata Poslodavac Partner

Molim autora teksta da korigira navedeni tekst

New Report

Close