U Hrvatskoj slab interes za montažne kuće

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2012. u 21:00

Udio montažne gradnje u Hrvatskoj je oko tri posto ukupne gradnje

Montažne kuće još su vrlo malo zastupljene u postotku obiteljskih kuća u Hrvatskoj jer se većina ipak odlučuje za klasičnu gradnju, piše portal CentarNekretnina. “Zanimanje za montažnu gradnju je sve veće, ali daleko ispod prosjeka zemalja u Europskoj uniji.

Udio montažne gradnje u Hrvatskoj je dva do tri posto ukupne gradnje, a u Njemačkoj je to 45 posto”, kaže Hrvoje Kuretić iz tvrtke Domusplus. Glavni razlog je slaba informiranost i prevladavajuća percepcija da su montažne kuće slabe kvalitete. Naši ljudi sumnjaju u čvrstoću konstrukcije, zapaljivost, izolaciju i osjetljivost na potrese. Proizvođači kažu da nema mjesta takvim predrasudama jer moderne montažne kuće nemaju nedostatke pred objektima zidanim klasičnim načinom. Tu su i mnoge prednosti kao što su cijena i brzina gradnje. Montažne kuće često imaju mnogo bolje iskorišten prostor i bolju toplinsku izolaciju. Štede i živce jer nema problema s koordinacijom različitih stručnjaka i čestih odgađanja radova zato što ne mogu doći majstori. (pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

stvar je u tome da montažne kuće cijenom iste kao i klasična gradnja za razliku od Njemačke ili USA zato nisu ni popularne

Treba hrvate uvjerit da su montažne kuće prava stvar za njih jer kad naša nova evropska braća počnu kupovat sve što stignu da si lijepo rasklope kuću i odu dalje.

Osim najbliže IKEE , ne znam gdje bi se drugdje i mogle razgledati motažne kuće u pristojno vrijeme,
uz stručnu pomoć, priložene tlocrte , prijedloge interijera i način plaćanja…….?
Pa, napravite 30 tipskih projekata negdje uz autoput- pa ćemo gledati, i možda koju kupiti….
Samo, tko će takvu reklamu financirati…?!

New Report

Close