U godini jubileja slijede još bolji rezultati

Autor: Poslovni.hr , 12. prosinac 2017. u 21:59
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Ove godine prihodi rasli 10%, takvi trendovi očekuju se i 2018. I plaće u toj IT tvrtki su veće.

King ICT očekuje deset posto veće prihode ove godine u odnosu na lani, kao i rast profitabilnosti, a slične trendove očekuje i u idućoj godini kad obilježava 20 godina poslovanja, rekao je u utorak predsjednik Uprave Plamenko Barišić. Na susretu s novinarima izvijestio je da je King ICT ove godine rastao u svim segmentima, uz najviše aktivnosti u sektorima energetike, transporta, poljoprivrede te znanosti i obrazovanja.

“U zadnjih pet godina rasli smo gotovo svake godine. Ove godine nastavili smo razvijati brojne nove projekte i rješenja za razne sektore i javnu upravu, a broj zaposlenih povećali smo na ukupno 430”, kazao je Barišić. Dodao je kako King ICT osim u Hrvatskoj posluje u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i na Kosovu.Istaknuo je i da su ove godine plaće u King ICT-u rasle te da je tvrtka imali nešto manje odljeva kadrova nego prije.

“Oko 60 posto IT tržišta čini javni sektor, odnosno nabava rješenja i proizvoda iz javnog sektora, pri čemu nam je često problem što je manji broj natječaja, a više postupaka javne nabave”, kazao je Barišić.

King ICT je u pogledu rješenja ICT-a spreman za Schengen, kreirao je centralni schengenski informacijski sustav, dok je od drugih projekata ove godine izdvojio IT sustave za zračne luke u Zagrebu i Dubrovniku, e-škole i druge. Barišić se dotaknuo i poslovanja u Srbiji koju je izdvojio kao jedinu zemlju u regiji u kojoj stagnira. To je objasnio narušenim političkim i gospodarskim odnosima, uz poruku da bi bilo dobro da se to što prije riješi.

Komentirajte prvi

New Report

Close