U godini jubileja slijede još bolji rezultati

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Ove godine prihodi rasli 10%, takvi trendovi očekuju se i 2018. I plaće u toj IT tvrtki su veće.

King ICT očekuje deset posto veće prihode ove godine u odnosu na lani, kao i rast profitabilnosti, a slične trendove očekuje i u idućoj godini kad obilježava 20 godina poslovanja, rekao je u utorak predsjednik Uprave Plamenko Barišić. Na susretu s novinarima izvijestio je da je King ICT ove godine rastao u svim segmentima, uz najviše aktivnosti u sektorima energetike, transporta, poljoprivrede te znanosti i obrazovanja.

“U zadnjih pet godina rasli smo gotovo svake godine. Ove godine nastavili smo razvijati brojne nove projekte i rješenja za razne sektore i javnu upravu, a broj zaposlenih povećali smo na ukupno 430”, kazao je Barišić. Dodao je kako King ICT osim u Hrvatskoj posluje u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i na Kosovu.Istaknuo je i da su ove godine plaće u King ICT-u rasle te da je tvrtka imali nešto manje odljeva kadrova nego prije.

“Oko 60 posto IT tržišta čini javni sektor, odnosno nabava rješenja i proizvoda iz javnog sektora, pri čemu nam je često problem što je manji broj natječaja, a više postupaka javne nabave”, kazao je Barišić.

King ICT je u pogledu rješenja ICT-a spreman za Schengen, kreirao je centralni schengenski informacijski sustav, dok je od drugih projekata ove godine izdvojio IT sustave za zračne luke u Zagrebu i Dubrovniku, e-škole i druge. Barišić se dotaknuo i poslovanja u Srbiji koju je izdvojio kao jedinu zemlju u regiji u kojoj stagnira. To je objasnio narušenim političkim i gospodarskim odnosima, uz poruku da bi bilo dobro da se to što prije riješi.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve