U dokap s barem 10 milijuna kuna po ulagaču

Autor: Marija Brnić , 31. svibanj 2018. u 08:21
Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Uprava predlaže da se potraživanja za 450 milijuna kn pretvore u temeljni kapital.

Potraživanja za 450 milijuna kuna kreditnih obveza Petrokemije, čije je preuzimanje u ime države svog prvog radnog dana u Ministarstvu gospodarstva u ponedjeljak potpisao ministar Darko Horvat s Upravom kutinske tvrtke, pretvorit će se u temeljni kapital.

Takvu odluku Uprava predlaže Glavnoj skupštini sazvanoj za 9. srpnja.

Sa sadašnjih 42,9 milijuna kuna temeljni kapital podigao bi se tako na 492,9 milijuna, a zbog pokrivanja gubitaka iz 2017. uslijedit će pojednostavljeno smanjenje kapitala za 392,6 milijuna, nakon čega bi trebao uslijediti poziv za dokapitalizaciju tvrtke izdavanjem novih dionica i uplatom ukupno 450 milijuna kuna u novcu.

Po provedenom postupku, temeljni kapital Petrokemije iznosio bi 550,29 milijuna kuna.

U procesu izdavanja novih dionica, u kojem su zajednički nastup već najavila dva glavna strateška partnera Ina i PPD, među ostalim postavit će se i uvjet da najmanji iznos s kojim će se moći sudjelovati pojedinom ulagaču bude 10 milijuna kuna.

Poziv ulagačima, ovisno o ishođenju potrebnih odobrenja od Bruxellesa i Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja koje moraju dobiti Ina i PPD, očekuje se otvoriti krajem srpnja ili početkom kolovoza. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Đuro je spas za firmu i njena istinska vrijednost!

tako je Đuka, bez 10mil. neka nitko ne prilazi vatri

New Report

Close