U Belju tvrde da muku muče s naplatom potraživanja

Autor: Tomislav Pili , 12. rujan 2017. u 12:56
Izvanredni povjerenik Ante Ramljak/P. Macek/PIXSELL

Agrokorove kompanije uvrštene na burzi objavile okvirne rezultate za sedam mjeseci.

Kompanije iz sastava Agrokora objavile su u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi okvirne poslovne rezultate za prvih sedam mjeseci, odnosno prvo polugodište.

Podaci su objavljeni u sklopu redovitog mjesečnog izvješća koje je Vladin izvanredni povjerenik Ante Ramljak dužan podnijeti o stanju kompanija obuhvaćenih postupkom izvanredne uprave. Rezultate su objavile su Zvijezda, Jamnica, PIK Vinkovci, Belje, Ledo i Vupik. Proizvođač jestivog ulja izvijestio je, između ostaloga, o procijenjenom prihodu od 370 milijuna kuna, dobiti prije oporezivanja, kamata, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) od 34 milijuna kuna te bruto marži od 27 posto.

 

24 posto

EBITDA marže ostvario je Ledo

U Jamnici procjenjuju prihode na 844 milijuna kuna, a EBITDA je dosegla 194 milijuna kuna. Bruto marža dosegla je 55 posto. PIK Vinkovci objavio je prihode od 185 milijuna kuna, EBITDA od 17 milijuna kuna te bruto maržom od 37 posto.  U Belju tvrde da je procijenjeni prihod do kraja srpnja iznosio 713 milijuna kuna uz EBITDA od 111 milijuna kuna. Bruto marža iznosila je 33 posto.

Za razliku od ostalih kompanija koje tvrde da im se znatno poboljšala naplata potraživanja posljednjih mjeseci, u Belju tvrde da ulažu znatne napore u naplati, "iako neki kupci povezani s drugim Agrokorovim kompanijama oklijevaju s plaćanjem u dogovorenim rokovima". U Ledu prihode procjenjuju na 657 milijuna kuna uz EBITDA od 157 milijuna kuna te EBITDA maržu od 24 posto. Bruto marža popela se na 46 posto. Prihod Vupika dosegnuo je 170 milijuna kuna, a tvrde da je EBITDA od 38 milijuna kuna u srpnju oštro povećana uslijed viših prihoda od realiziranih usjeva.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

a kakve muke tek muče one s vašim Gazdom

New Report

Close