Nakon maratonske sjednice odluka – Gredelj u stečaju ide dalje!

Autor: Suzana Varošanec , 12. prosinac 2012. u 18:45
Pero Hrkač, stečajni upravitelj. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Maratonsko ročište trajalo je punih deset sati, s čime je zabilježen novi rekord u stečajnoj praksi u RH. Vjerovnici su odlučili da se poslovanje nastavlja.

Nakon maratonskog ročišta koje je trajalo punih deset sati s čime je zabilježen novi rekord u stečajnoj praksi u Hrvatskoj, vjerovnici su donijeli odluku da se poslovanje TŽV Gredelja u stečaju nastavlja.

Isto tako su odlučili da se sudbina Gredelja koji trenutačno zapošljava tisuću ljudi riješi u okviru stečajnog preustroja te su ovlastili stečajnog upravitelja Peru Hrkaća da pristupi izradi stečajnog plana.

Te su odluke rezultat glasovanja vjerovnika koji su raspolagali s pravom glasa na temelju 618 milijuna priznatih potraživanja, a više od 60 posto odnosi se na potraživanja Unicredit Leasinga koji je ukupno prijavio 380 milijuna kuna tražbina s pravom glasa.

Radnicima je priznato 265 milijuna kuna u bruto iznosu, što u neto iznosu znači oko 210 milijuna kuna, dok će se u ostatku iznosa namiriti potraživanje Porezne uprave za neplaćene doprinose. 

Komentirajte prvi

New Report

Close