Tvrtke upravljaju nabavom struje

Autor: Poslovni dnevnik , 08. studeni 2017. u 21:59
Tina Jakaša, direktorica HEP-Opskrbe, predstavlja aplikaciju HEPI Trader

Nova HEP-ova usluga za velike korisnike.

HEP Opskrba novim proizvodom, aplikacijom HEPI Trader velikim kupcima iz kategorije poduzetništvo nudi samostalno upravljanje nabavom električne energije, koji dobivaju i uvid u stanje na tržištu struje i mogućnost da je kupuju na tranše, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Direktorica HEP Opskrbe Tina Jakaša ističe kako je iskustvo u radu s takvim kupcima u Hrvatskoj, Sloveniji te BiH pokazalo da oni internacionalizacijom poslovanja ili prelaskom u vlasništvo velikih inozemnih kompanija stječu znanja o kupovini i upravljanju troškovima električne energije. "Veliki industrijski kupci, posebice energetski intenzivni, traže cijenu koja im omogućava veću profitabilnost.

Cilj elektroprivreda u upravljanju portfeljem je omogućiti kupcima cjenovno konkurentnu i pouzdanu opskrbu električnom energijom, uz povećanu efikasnost proizvodnje, prijenosne i distribucijske mreže, kao i potrošnje energije kod krajnjih kupaca, te smanjenje utjecaja na okoliš", naglašava Jakaša. Proizvod je namijenjen velikim kupcima električne energije u kategoriji poduzetništvo (s godišnjom potrošnjom većom od 0,5 gigavatsati, i to kupcima HEP Opskrbe u Hrvatskoj, HEP Energije u BiH i Srbiji, a iz HEP-a najavljuju da će biti dostupan i manjim kupcima – poduzetnicima.

HEP Opskrba opskrbljuje više od 40.000 kupaca kategorije poduzetništvo u Hrvatskoj, ukupne godišnje potrošnje od 7,1 teravatsati. 

Komentirajte prvi

New Report

Close