Tvrtka Nikice Valentića pred stečajem

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bivši hrvatski premijer Nikica Valentić bio je direktor i predsjednik uprave Nive od 1997. do 2011., a krajem 2015. postao je član i predsjednik Nadzornog odbora.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Nive d.d., tvrtke kojoj je dugogodišnji predsjednik uprave bio bivši premijer Nikica Valentić, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s evidentiranim dugom od oko 1,35 milijuna kuna.

Istim sudskim oglasom pozivaju se i zastupnici Nive da u roku od 15 dana predaju ovjeren popis imovine i obaveza te tvrtke, a ne odazovu li se zastupnici Nive i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, smatrat će se da je taj dužnik nesposoban za plaćanje i sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka. Tvrtka Niva, registrirana kao dioničko društvo za upravljanje holding društvima, osnovana je 1995. Sjedište je u zagrebačkoj Gradišćanskoj ulici, a temeljni kapital joj je 120.000 kuna. Prema računu dobiti i gubitka za prošlu godinu predanih Fini, ta je tvrtka imala više od 26 milijuna kuna gubitka.

Kako se navodi u konsolidiranom godišnjem financijskom izvještaju, ovisna društva o Nivi d.d.su Niva inženjering, Črnomerec centar, Niva nekretnine, SK-735 i Niva Servis, s time da su udjeli u društvu SK-735 i Črnomerec Centar u stečaju prodani u lipnju, odnosno travnju prošle godine. Bivši hrvatski premijer Nikica Valentić bio je direktor i predsjednik uprave Nive od 1997. do 2011., a krajem 2015. postao je član i predsjednik Nadzornog odbora.
 

Komentari (9)
 • Andy
  Andy 9:50 25.10.2017.

  Kad radis u drzavi onda se minusi ne racunaju zato su svo nasi politicari i menadzeri toliko uspjesni.

 • miami
  miami 21:49 24.10.2017.

  Nije se dosta naradio…? On je jedini premijer koji nas nije zadužio s kreditima..? Napravio je
  kakav gaf? Uzeo nekome novac…? Nije,
  Ostavite čovjeka nek pokopa svoje tvrtke …i živi mirno u zasluženoj mirovini…

 • bugs
  bugs 17:20 24.10.2017.

  E hebes zakone kad ekipa isprazni racune na svoje racune pa onda stečaj, ehhh

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!