Tvrtka Mlinar planira gradnju nove tvornice zamrznutih proizvoda u Slavoniji

Autor: Poslovni.hr , 04. lipanj 2017. u 15:58
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Najavljuju i nove investicije – u sljedećih dva tjedna duž jadranske obale otvorit će se 22 Mlinarova dućana.

Tvrtka Mlinar investirat će u novu tvornicu zamrznutih proizvoda i vrlo je izvjesno da će to biti u Osijeku. Najzvučnija je to izjava s panel-rasprave “Quo vadis Slavonija” održane u okviru susreta udruge Alumni EFOS, koja okuplja bivše završene studente osječkog Ekonomskog fakulteta, piše Glas Slavonije.

Panel je okupio trojicu istaknutih gospodarstvenika i poduzetnika grada Osijeka – Marka Pipunića, vlasnika grupacije Žito; Matu Škoju, vlasnika poduzeća Mlinar i hotela Osijek, te Denisa Sušca, vlasnika poduzeća Mono. Oni su diskutirali o aktualnom stanju u Slavoniji, odnosima s politikom te općenito perspektivi slavonskog gospodarstva.

Škojo priznaje kako je lokalpatriotski sagradio tvornicu bureka u Osijeku, iako za to nema previše ekonomskog opravdanja. Ali to ga ne priječi da najavi novu investiciju, koja će opet biti u Slavoniji.

"Slavonija nažalost nema snage za tako veliki biznis",  odgovara na upit zašto se Mlinarom upravlja iz Zagreba, a ne iz Osijeka. Najavljuje i nove investicije – u sljedećih dva tjedna duž jadranske obale otvorit će se 22 Mlinarova dućana. Pipunić je upravo krenuo u nacionalnu kampanju predstavljanja brenda “Dobro”, riječ je cijeloj paleti suhomesnatih proizvoda koji se proizvode u pogonima u Čepinu. Ali, kaže, ne bi prihvatio ponudu da bude premijer Vlade. Štoviše, nije bio nimalo blag prema političarima, njihovi su kapaciteti, kaže, niži od njegovih.

– Očekujem, sada nakon izbora, da me dođu pitati kako da troše novac koji ja zarađujem – provokativan je bio Pipunić. Sušac je, pak, pojasnio kako se u IT sektoru nose s konkurencijom te da pitanje nedostatka radne snage nije samo lokalna nego globalna pojava. Ali i da se “ovdje puno kuka, a malo radi”. Vezano uz temu odlaska iz Osijeka, Slavonije pa i Hrvatske, Pipunić je rekao da to što mnogi odlaze “može značiti i da smo mi loši poslodavci”.

Komentirajte prvi

New Report

Close