Tvrtka eKupi ove godine planira udvostručiti prihode

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. travanj 2013. u 15:09
Press foto

Tvrtka eKupi koja se bavi internet trgovinom ove godine u Hrvatskoj očekuje dvostruko veće ukupne prihode od lanjskih ili nešto više od 100 milijuna kuna temeljem širenja svog poslovanja, istaknuli su na današnjoj konferenciji za novinare čelnici te tvrtke koja se nalazi u sastavu M SAN Grupe.

Najavljujući novi koncept internet trgovine eKupi, izvršna direktorica te tvrtke i članica Uprave M SAN-a Irena Langer Breznik je istaknula da, uz oko više od 100 tisuća artikala u 15-ak kategorija, uvode i online trgovinu rabljenih proizvoda te mogućnost da korisnici i prodaju i kupuju.

Uz to, očekivanja visokog porasta prihoda u ovoj godini temelje i na sve većoj posjeti portalu, sve većem broju kupaca i općenito trendu porasta online kupnje u Hrvatskoj.

Langer Breznik ističe kako je, unatoč često krivoj percepciji javnosti, internet trgovina sigurna i jednostavna i za kupca i za prodavatelja, te kako u Hrvatskoj postoji pozitivan trend kada je riječ o internet trgovini.

Tvrtka eKupi je u prvoj godini poslovanja, 2011. imala ukupni prihod od oko 22 milijuna kuna, a u prošloj je godini prihod povećan na 52 milijuna kuna.

Ipak još nisu profitabilni i gubitak je prošle godine bio 750 tisuća kuna, a prema planu za dobit će im trebati oko pet godina što bi bilo u 2015. godini, istaknula je Langer Breznik.

Kao i cijela M SAN Grupa, eKupi posluje u šest zemalja regije.

U tvrtki eKupi planiraju do kraja godine broj zaposlenih, sa sadašnjih 17, povećati na 40 u svim zemljama, broj kupaca s lanjskih 80 tisuća na oko 200 tisuća, a porast poslovanja očekuju i ulaskom Hrvatske u EU jer postojeći internet dućan/portal planiraju prilagoditi EU tržištu i vjeruju da mogu biti konkurentni sličnim tvrtkama iz EU.

Komentirajte prvi

New Report

Close