Tvrtka bivšeg direktora IT-a Hrvatskog Telekoma spojila se sa Spanom

Autor: Bernard Ivezić , 15. siječanj 2015. u 11:44
Sven Marušić; ; Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

T konzultantska tvrtka bivšeg direktora IT-a Hrvatskog Telekoma pripojila se jednoj od 15 najvećih IT tvrtki.

InfoCumulus, brzorastuća IT konzultantska tvrtka bivšeg direktora IT-a Hrvatskog Telekoma Svena Marušića, pripojio se jednoj od 15 najvećih IT tvrtki u Hrvatskoj Spanu. Prema podacima Poslovne Hrvatske nova tvrtka na temelju prihoda iz 2013. godine ima 127 milijuna kuna prihoda i gotovo 12 milijuna kuna neto dobiti. Zapošljava 126 radnika i iz izvoza ima prihod od 45 milijuna kuna.

Span je mnogo veća tvrtka od InfoCumulusa, koji je prve poslovne uspjehe počeo nizati 2010. godine. Span, kojeg vodi Nikola Dujmović, 2013. godinu završio je s rastom prihoda od 3,2 posto na 123,9 milijuna kuna uz neto dobit od 10,7 milijuna kuna. Zapošljava 119 radnika. Izvoz je u tom razdoblju povećao s 30,5 na 44,2 milijuna kuna. Jedan od najvećih poslova Spana je rad za McDonald's, a tvrtka je poznata po projektiranju i izradi informacijskih sustava, IT edukaciji i tehničkoj podršci za korisnike Microsoftove tehnologije.

I dok Span još nije objavio rezultate za 2014. godinu, InfoCumulus, koji je također snažno usmjeren na projektiranje i izradu IT rješenja temeljenih na Microsoftovim tehnologijama, nedavno je medijima poslao priopćenje u kojem stoji da su mu se prihodi udvostručili na šest milijuna kuna, a izvoz popeo na 60 posto prihoda, odnosno na gotovo četiri milijuna kuna. Dva najveća posla za InfoCumulus su uvođenje CRM-a u Azerfon i Backsell iz Azerbajdžana. Inače, tvrtka uspješno surađuje s Hrvatskim telekomom i Telekomom Srbije.

Span je preuzeo 60 posto udjela u InfoCumulusu te planira preuzeti 100 posto vlasništva tijekom iduće dvije godine. Tvrtka InfoCumulus ostat će samostalana zasada, a u budućnosti i kao samostalan brend. Vrijednost preuzimanja nije objavljena.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close