TRCZ lani povećao prihode za 39 posto

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2014. u 12:17
Stipe Miličević (Press foto)

TRCZ Grupa je tijekom protekle 2013. godine kroz ukupno poslovanje u segmentima prodaje rabljenih vozila i održavanja, usluga rent a cara te upravljanja voznim parkovima ostvarila ukupni prihod od 177 milijuna kuna.

TRCZ Grupa je tijekom protekle 2013. godine kroz ukupno poslovanje u segmentima prodaje rabljenih vozila i održavanja, usluga rent a cara te upravljanja voznim parkovima ostvarila ukupni prihod od 177 milijuna kuna. Time je ostvaren rast od 39% na razini prihoda te rast prodaje vozila od 33% u odnosu na 2012. godinu, stoji u priopćenju.

Ukupno gledajući ostvareni promet, najveći rast bilježe prodaja rabljenih vozila te poslovanje Fleeta, rent a car kompanije Grupe. Točnije, TRCZ Automobili d.o.o. ostvarili su 65% ukupnog poslovanja uz prodanih 2200 rabljenih vozila. Fleet je ostvario 26% udjela, dok su servisne usluge i flotne usluge ukupno ostvarile 9% udjela ukupnog poslovanja u 2013. godini.

Prodaja rabljenih vozila, kao elementarni dio poslovanja, ostvaruje uspješnih 2200 prodanih vozila čime je dodatno učvršćena pozicija vodeće tvrtke u Hrvatskoj u ovom segmentu poslovanja. Nadalje, Fleet je u odnosu na 2012. ostvario rast od preko 300% uz 57 milijuna kuna ukupnog prometa u prošloj godini. Tim rezultatima, postao je jedna od vodećih rent a car kompanija u regiji, prema ostvarenom prometu, broju vozila u floti te širini flote prema raspoloživim brandovima u ponudi.

Stipe Miličević, predsjednik Uprave TRCZ Grupe ističe kako je iza njih iznimno zahtjevna, ali i uspješna poslovna godina.

"Ulaskom u segmente renta cara, upravljanja voznim parkovima te održavanja, uspjeli smo Grupu dodatno učvrstiti na poziciji jedne od vodećih u auto branši u RH. Ostvarili smo odlične rezultate usprkos otežanim uvjetima poslovanja na tržištu što je direktna posljedica strateškog planiranja i predviđanja tržišnih zbivanja na domaćem, ali i globalnom tržištu. Kroz dodatno širenje poslovanja u dijelu Autoplus servisne mreže uspješno koristimo sinergiju Grupe te za dodatno osvajanje tržišta i širenje udjela na istom. U tekućoj godini planiramo ostvariti rast prihoda više od 20%. Jasno, ukoliko tržišni uvjeti ne dožive značajnije promjene. No, i u tom slučaju ćemo znati reagirati kako bismo ostvarili zacrtane planove " naglašava Miličević.

Komentirajte prvi

New Report

Close