Traže gradnju VES Brodarci, novi čvor autoceste, ulaganja…

Autor: Agencija VLM , 16. siječanj 2013. u 18:11
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dva se desetljeća, prema karlovačkom HSLS-u, provodi pogrešna politika u gradu

Potpisat ćemo predizbornu koaliciju sa SDP-om, HSU-om i HNS-om. Zajedno možemo od Karlovca učiniti poželjan grad za ulaganja – najavljuje Dragutin Belavić, predsjednik HSLS-a Karlovac.

Program, a ne mjesta

Ta stranka imat će tri kandidata na zajedničkoj izbornoj listi koju čini ukupno njih 25. HSLS se nada da će u Gradsko vijeće ući barem dva člana.

– Suradnju nismo uvjetovali nekim direktorskim ili pročelničkim mjestom. U koaliciju unosimo program koji godinama iznosimo – kaže Belavić.

HSLS se već godinama zalaže za to da se napravi širi ulazak, odnosno silazak s autoceste u Karlovcu, koji bi omogućio pružanje turističkih i ostalih sadržaja putnicima. Upravo u tranzitnoj osobitosti Karlovca liberali vide njegovu veliku mogućnost i priliku za privlačenje ulagača. Ističu i važnost izgradnje vodno-energetske stepenice u Brodarcima, što bi značilo završetak izgradnje sustava obrane od poplava, a zaštitila bi se i zemljišta uz Kupu te proizvodila električna energija. Liberali se zalažu i za obnovu Zvijezde i očuvanje parkova, izgradnju mostova i za pomaganje svakog proizvodnog pogona.

– Moramo primjerom budućim naraštajima ukazati na prave vrijednosti, a to su marljivost, upornost i predanost svom zanimanju, ali i ukazivati na vrijednosti pojedinaca – kaže Belavić.

Njegov stranački kolega Mijo Besedić smatra da se 20 godina provodi pogrešna politika.

– Zadnjih nekoliko godina nema građevinskih dizalica, a gdje ne radi građevinski sektor, ne radi ni ostalo. I stanje je u obrtništvu katastrofalno. Dobar dio uglednih obrtnika je propao zbog nereda u provedbi ekonomske politike – smatra Besedić.

Glasovi izvan Karlovca

Liberali ističu da je alternativa vlasti ova građanska opcija.

– Sadašnja vlast pobjeđivala je glasovima izvan Karlovca – kaže Besedić.

Komentirajte prvi

New Report

Close