Transadria na javnoj dražbi s početnom cijenom od 16 mil. eura

Autor: Poslovni.hr , 27. prosinac 2012. u 08:49
Zgrada Transadrije; Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Odlukom suda, nekretnine će se prodavati po cijeni koja ne smije biti niža od početne procijenjene vrijednosti.

Ukupno jedanaest nekretnina Transadrije u stečaju danas će biti ponuđeno na javnoj dražbi Trgovačkog suda u Rijeci, po početnoj cijeni od oko šesnaest milijuna eura. Riječ je o nizu poslovnih prostora, apartmana i kuća u Poreču, Varaždinu, Koprivnici, Sisku, Šibeniku, Pločama i Rijeci, a svakako najzanimljivija i uvjerljivo najvrednija među njima je upravna zgrada nekadašnjeg špediterskog diva na adresi Riva Boduli 1, piše Novi list.

Odlukom suda, nekretnine će se prodavati po cijeni koja ne smije biti niža od početne procijenjene vrijednosti, a dražba će se smatrati valjanom i u slučaju da na njoj sudjeluje tek jedan ponuditelj. Najveći dio, gotovo 95 posto od prodajne cijene upravne zgrade, ukoliko se pojavi zainteresirani kupac, pripast će razlučnim vjerovnicima, odnosno poslovnim bankama koje imaju hipoteku nad nekretninom, u prvom redu Hypo i BKS banci, dok će ostatak ući u stečajnu masu, piše Novi list.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dobro zboriš kolega, samo treba nadodati da je Tnsa žrtva suludih (ne)poslovnih poteza i aktivnosti tog bolesnog oca,kojeg više nema, i njegovog nesposobnog ludog i opakog sina, koji mu je u svemu asistirao i bio glavni idejni vođa, zajedno s svojom okupljenom i formiranom krim ekipom, koju nikad nitko nažalost, neće ganjati, zahvaljujući nekim političkim facama koji su im čuvali leđa.

2005 sam crtao bolesnom ocu i sinu sa niskim IQ akva je perspektiva TNSA ako ne nadju kredibilnog ulagaca i ponu mijenjati poslovanje. Otac je umro, CEO je postao sin sa deficitarnim IQ. Konzekvence se vide. Steta…. TNSA je jos jedna zrtva nepostojanja trzista korporativnog upravljanja. Dugogodisnje devastiranje firme od nekompetentne uprave je jedino u Hr moguce.

New Report

Close