TOZ Penkala dat će na ZSE detalje glasovanja svojih dioničara

Autor: Suzana Varošanec , 29. listopad 2014. u 12:52
. Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Sve točke dnevnog reda Glavne skupštine dioničara TOZ Penkale za poslovanje u 2013. godini usvojene su, izvijestila je kompanija preko Zagrebačke burze, no tek će na ZSE dati detalje oko glasovanja sa svoje skupštine.

Sve točke dnevnog reda Glavne skupštine dioničara TOZ Penkale za poslovanje u 2013. godini usvojene su, izvijestila je kompanija preko Zagrebačke burze, no tek će na ZSE dati detalje oko glasovanja sa svoje skupštine.  

U priopćenju koje danas potpisuje direktor društva Tihomir Lalić navodi se da su usvojeni svi prijedlozi odluka koji su objavljeni na ZSE 19. svibnja, no posve je jasno da to nije sve kad je riječ o informacijama s ove skupštine, a moguće i šire. Naime, Uprava najavljuje da kao važan nastavak slijedi informacija o detaljnijim rezultatima glasovanja. 

Upravo detalje koji se tiču dioničara, a najavljene ovim priopćenjem, uz objašnjenje Uprave da je Glavna skupština dioničara Društva trajala do kasnih večernjih sati, još danas je moguće očekivati jer Uprava i najavljuje da će "bez odgode" informirati.   

Inače, TOZ je u 2013. poslovao s gubitkom koji iznosi nešto više od 2 milijuna kuna, ujedno je i prvi slučaj sklopljene predstečajne nagodbe  na Trgovačkom sudu u Zagrebu, a indikativno može biti i da usvojeno izvješće neovisnog revizora (Unis revizija), sudeći prema provjerljivim podacima,  sadrži i osnovu za mišljenje s rezervom, uz isticanje dva pitanja zanimljiva za dioničare. S jedne strane revizor iznosi da opisane činjenice i okolnosti u vezi sklopljene predstečajne nagodbe povezano ukazuju na postojanje moguće neizvjesnosti nastavka  poslovanja, a s druge ukazuje i na to da nije objavljen Konsolidirani financijski izvještaji Grupe TOZ Penkala za 2013. godinu i usporedna razdoblja.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

E moj Slavoljube, ti si izmislio penkalu 1900 godine, kad je to bilo tehnološko čudo, koji je to izum tada bio, kao danas space shuutle…a ovi čobani još danas to isto proizvode….nisu smislili ništa bolje, i onda se čude što krepavaju…..Da ovo nisu komunisti oduzeli Munsteru i penkali danas bi u ovoj kompaniji radili 50000 ljudi i imali bi prometa 5B$…a ovako,,,banana…

New Report

Close