Todorić u bijegu, stariji sin u UK, mlađi u RH

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2017. u 22:01
Ivan Todorić jučer se pojavio u Zagrebu, Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Ne zna se gdje je prvoosumnjičeni, sinovi jedan po jedan dali iskaz DORH-u.

Ivan Todorić vratio se u Hrvatsku i u ponedjeljak prijepodne je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, potvrdila je njegova odvjetnica Jasna Novak.

Kako se doznaje, i on je, kao i njegov brat Ante i ostali osumnjičenici koje se tereti za malverzacije u Agrokoru, porekao krivnju. Kao i ostalim članovima Uprave, na teret mu se stavlja da je sudjelovao u lažiranju financijskih izvješća, čime su prikazivani nerealni rezultati poslovanja Agrokora.

Također, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je odluku suca istrage koji je prošlog tjedna odbio zahtjev Državnog odvjetništva RH da se odredi istražni zatvor za 14 osumnjičenih u slučaju Agrokor.

Sudac Zoran Luburić u srijedu je odredio istražni zatvor jedino Ivici Todoriću, dok je ostalim osumnjičenima omogućio da se brane sa slobode.

Izvanraspravno vijeće potvrdilo je tako odluku suca istrage, uz istu argumentaciju da okolnosti koje bi trebale ukazivati na opasnost od utjecaja na svjedoke nisu dovoljno određene, tako da stoje argumenti za odbijenje prijedloga za određivanje istražnog zatvora, kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.     

Komentirajte prvi

New Report

Close