TNG osigurala trogodišnju zaposlenost

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. lipanj 2015. u 10:59
Foto: Thinkstock

Brodarska tvrtka Tankerska Next Generation osigurala je najmanje trogodišnju zaposlenost za eko tanker “Dalmaciju”.

Brodarska tvrtka Tankerska Next Generation osigurala je najmanje trogodišnju zaposlenost za eko tanker "Dalmaciju", novogradnju koja će po očekivanoj isporuci u zadnjem kvartalu 2015. godine, biti peti operativni brod u floti, izvijestila je ta zadarska kompanija putem Zagrebačke burze.

MT "Dalmacija" bit će pod ugovorom s istaknutim unajmiteljem s ugovorenom vozarinom od oko 17.750 američkih dolara po danu za razdoblje od tri godine, počevši od dana isporuke. Pritom unajmitelj ima pravo produžiti ugovor za još jednu godinu za oko 19.750 USD po danu.

Ugovorena vozarina za ovu novogradnju iz SPP Shipbuilding brodogradilišta, jednog od vodećih u Južnoj Koreji, prelazi iznos vozarine iz modela predstavljenog početkom ove godine tijekom inicijalne javne ponude dionica te prati iznos dogovoren u svibnju za MT "Zoilo", navode iz zadarskog brodara.

Dodaju kako će s MT "Dalmacijom", čija se isporuka očekuje u zadnjem kvartalu 2015., Tankerska Next Generation proširiti svoju operativnu flotu još jednim brodom dizajniranim da optimalizira performanse i time poveća učinkovitost cjelokupnog poslovanja društva.

Komentirajte prvi

New Report

Close