Tko doista ima ozbiljne poslovne namjere s HŽ Cargom?

Autor: Ksenija Puškarić , 04. travanj 2013. u 15:09
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Ozbiljne poslovne namjere s HŽ Cargom, nacionalnim željezničkim teretnim prijevoznikom, ima svega tri od sedam tvrtki koje su iskazale interes za ulazak u tvrtku.

Ozbiljne poslovne namjere s HŽ Cargom, nacionalnim željezničkim teretnim prijevoznikom, ima svega tri od sedam tvrtki koje su iskazale interes za ulazak u tvrtku.

Kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih Povjerenstvu za provođenje postupka prikupljanja pisama interesa i vođenja pregovora s potencijalnim investitorima u vezi sa sudjelovanjem u postupku restrukturiranja društva HŽ Cargo, najozbiljnije se shvatila ponuda Austrijskih željeznica koja je čak iskazala želju da kupi kompletan Cargo, a ozbiljna je i tržišno orijentirana i ponuda Đure Đakovića i FGS fondova te poljskog AWT-a.

Kako kažu u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Povjerenstvo je 19. i 27. ožujka provelo pregovore s potencijalnim investitorima te pripremilo izvješće za Vladu, koja bi sada trebala donijeti konkretnu odluku o daljnjim koracima vezanim uz društvo HŽ Cargo. To znači da bi Vlada vrlo skoro na prijedlog Povjerenstva trebala pozvati ponuđače s najuvjerljivijim planom za HŽ Cargo da dostave svoje obvezujuće ponude.

Inače, prema neslužbenim informacijama HŽ Cargo je prošlu godinu završio s gotovo 180 milijuna kuna minusa.

Komentirajte prvi

New Report

Close