Tedeschi milijunima kuna nagrađuje svoje menadžere

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2015. u 11:14
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Kompanija je kao nagradu odlučila menadžerima dodijeliti 4.125 vlastitih dionica.

Kako je objavljeno u utorak poslijepodne putem Zagrebačke burze,  Atlantic grupa još je prošli tjedan kupila 4.243 dionice, i to po prosječnoj cijeni od 911,07 kn po dionici što znači da je na to potrošeno 3,8 milijuna kuna. 

Kompanija je pritom kao nagradu odlučila menadžerima dodijeliti 4.125 vlastitih dionica. 

Kako piše tportal, Mladenu Veberu dodijeljeno je 1.534 dionica Atlantica čija tržišna vrijednost trenutno iznosi 1,38 milijuna kuna.

Neven Vranković očito je bio najvredniji Tedeschijev menadžer jer mu je dodijeljeno najviše – čak 2.467 dionica koje trenutačno vrijede 2,2 milijuna kuna.

Zoranu Stankoviću dodijeljeno su 124 dionice ili u kunskoj protuvrijednosti 112,2 tisuće kuna, pa tako on sada ima 5.095 dionica Atlantica koje vrijede 4,6 milijuna kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve

To je kapitalizam. Njegovo vlasništvo i njegov novac. Drugi ne podjele menadžerima nista nego sve sebi jer ionako bi mu sve to radili i za place od 30-40 tisuća kN koliko vjerojatno imaju.

Izvuci maksimum profita na račun svega i svačega,pa i na cijeni rada dakako, tj.eksploataciji radnika – i biti ćeš dobro nagrađen.Daj ti,prijatelju,nagradi radni narod,a ne zaobiđi ni menadžment u istom postotku.Mogao je i desetak ili više stanova kupiti pa dati radnicima da povoljno otkupljuju,i tako svake godine.Ovako,radnika se cijedi a “krema” – njih možda 5 % – ubire vrhnje.Poslije će se čuditi kad proleterijat poludi,digne revoluciju,uzme sredstva za proizvodnju u svoje ruke a ovim eksploatatorima – klasnim neprijateljima – pokaže put prema Engleskoj i Americi.Mislim,sramota,kao da su izmjeničnu struju izmislili.Sa jedne strane gomila se kapital a sa druge neimaština,a ova velikodušna davanja tome pridonose.Bilo bi me sramota da tako nešto kao vlasnik dajem ili kao memadžer primim.Odvratno,nepravedno,mislim,možeš sa profitom kako želiš,ali jadno je davati toliko u ruke troje ljudi.Ne bih mogao mirno da spavam da donesem takvu odluku,pa i ono dijete od oobičnog radnika željno je imati biciklu ili što drugo,čemu trpanje tolikog novca u tri džepa…O,Gospode,nepravda do neba…

New Report

Close