TDR-ova tvornica u Iranu započela s radom

Autor: Poslovni.hr , 09. rujan 2013. u 11:02
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

TDR je otvorio tvornicu u Iranu i proširio poslovanje na tržište jugozapadne Azije, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.

TDR je otvorio tvornicu u Iranu i proširio poslovanje na tržište jugozapadne Azije, priopćeno je iz kompanije. Novu tvornicu otvorio je danas predsjednik Uprave TDR-a Mato Zadro. TDR je tvornicu u Sariju, glavnom gradu pokrajine Mazandaran izgradio u suradnji s vodećim iranskim duhanskim proizvođačem, Iranian Tobacco Company. Investicija je vrijedna 30 milijuna eura, a kapacitet nove tvornice je 6 milijardi cigareta godišnje.

TDR u Iran prenosi i svoju tehnologiju, znanje i iskustvo u proizvodnji i obradi duhana. Gradnjom tvornice, TDR je dobio mogućnost prenošenja svoga knowhowa, ali i mogućnost upoznavanja golemih gospodarskih potencijala i iskustava ove zemlje, ističe se u priopćenju.

Suradnja TDR-a s Iranian Tobacco Company započela je 2008. godine i od tada na ovo veliko tržište TDR izvozi cigaretu Ronhill. Prošle je godine u Iranu prodaja Ronhilla porasla za tri puta u odnosu na prethodnu godinu. Na iranskom cigaretnom tržištu godišnja prodaja veća je od 70 milijardi komada cigareta, napominju iz TDR-a.  

Komentirajte prvi

New Report

Close