Tankerkomerc mora predati nedostajuću dokumentaciju

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2013. u 15:35
Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Ukoliko dužnik ne postupi u skladu sa zaključkom, Nagodbeno vijeće će donijeti rješenje o odbacivanju prijedloga za otvaranje postupka predstečajne nagodbe.

Nagodbeno vijeće  u postupku predstečajne nagodbe nad Tankerkomercom donijelo je zaključak na temelju kojeg se poziva Tankerkomerc  da u roku 45 dana od dana objave zaključka na web-stranicama Financijske  agencije dostavi  Nagodbenom  vijeću nedostajuću dokumentaciju.

Kako se navodi u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi, riječ je o izvješću o financijskom stanju i poslovanju dužnika (bilješke uz financijske izvještaje),  izvješću ovlaštenog revizora,  popisu imovine i prava dužnika koji su upisani u odgovarajuće upisnike,  pisu pregovora s vjerovnicima te obavijesti dostavljene vjerovnicima.

Ukoliko dužnik ne postupi u skladu sa zaključkom, Nagodbeno vijeće će donijeti rješenje o odbacivanju prijedloga za otvaranje postupka predstečajne nagodbe.

U odvojenom dokumentu se navodi kako je Nagodbeno vijeće donijelo rješenje o privremenoj mjeri kojom se nalaže Financijskoj agenciji da zastane s postupcima ovrhe i osiguranja koji su pokrenuti nad Tankerkomercom. Privremena mjera određuje se u trajanju do 18. ožujka 2013. godine.

Na Zagrebačkoj burzi osvanula je danas i treća obavijest vezi Tankerkomerca, odnosno zaključak Nagodbenog vijeća kojim se Ivan Rude određuje povjerenikom predstečajne nagodbe u postupku nad Tankerkomercom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close