Svi u redu za kupnju Gradskih ljekarni: Oktal Pharma, Belupo, Phoenix, JGL, Prima pharme

Autor: Agencija VLM , 10. siječanj 2014. u 14:58
Vladimir Ferdelji (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

Za kupnju Holdingove podružnice zainteresirano je čak pet tvrtki.

Za kupnju Holdingove podružnice Gradske ljekarne Zagreb, koja ima 37 ljekarni i 310 zaposlenika, zainteresirano je čak pet tvrtki.

– Na javni poziv uprave Zagrebačkog holdinga o iskazivanju interesa o kupnji 50 posto ili više osnivačkih prava u ustanovi Gradske ljekarne javilo se petero ponuđača – Oktal Pharma, Prima pharme, Belupo, Jadran – Galenski laboratorij (JGL) i Phoenix – potvrdili su iz Holdinga.

Za polovicu osnivačkih prava u javnom pozivu Holding je odredio početnu cijenu od 100 milijuna kuna. No o konačnoj privatizaciji Gradskih ljekarni odlučivat će Gradska skupština, a ako je suditi po stavovima čelnika gradskih klubova, one će se na kraju i naći u privatnim rukama.

– Na naš zahtjev određeno je da će zastupnici većinom glasova odlučivati o prodaji bilo koje podružnice, pa i Ljekarni – kazao je predsjednik zagrebačkih HDZ-ovaca Andrija Mikulić.

Da se pri prodaji Ljekarni mora ponajprije voditi računa o interesu grada i građana, smatra predsjednik gradskog SDP-a Davor Bernardić.

– Javni interes mora biti ispred svakog drugog. Činjenica je da se one prodaju zbog dugova Holdinga, i to nije dobro. No treba napraviti detaljnu analizu modela prodaje, kao i što će grad i građani dobiti od toga. Tek ćemo tada glasati za prodaju – kazao je Bernardić. I nezavisni zastupnik Vladimir Ferdelji smatra da bi Ljekarne trebalo izdvojiti iz Holdinga.

– Mi smo dali zeleno svjetlo da se nađe najbolja ponuda, no treba voditi računa o zaštiti prava radnika i da sve bude transparentno – kazao je Ferdelji.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ajde prodajte to što prije, teško je živjeti bez provizije….a lijepa je provizija…

Kako prodati nešto što je po zakonu izuzeto od prodaje ???

Očekivano ! Zato su i nagazili dužnike za plaćanja……trebaju hitno
novce za kupovinu Gradskih…. Samo je jedan srećković,
a koji- vidjet ćemo!

New Report

Close