Sunčani Hvar traži dulji rok za predstečajnu nagodbu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. rujan 2014. u 14:03
Foto: Borna Filić / Pixsell

Produljenje roka za još 90 dana mora odobriti Savjetodavno vijeće Ministarstva financija.

Hotelska tvrtka Sunčani Hvar zatražila je danas produljenje roka za završetak postupka predstečajne nagodbe, koji je nad tom tvrtkom otvoren 26. svibnja.

Na današnjem ročištu u postupku predstečajne nagodbe radi utvrđivanja tražbina i prava ključnih vjerovnika, predsjednica Uprave Sunčanog Hvara Gordana Tomičić zatražila je produljenje roka kazavši da nije bilo dovoljno vremena za utvrđivanje tražbina i prava ključnih vjerovnika i njihova odricanja razlučnog prava.

Prema Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, postupak predstečajne nagodbe mora se dovršiti u roku od 120 dana od njegova otvaranja, a u slučaju Sunčanog Hvara taj rok istječe 23. rujna.

Produljenje roka za još 90 dana mora odobriti Savjetodavno vijeće Ministarstva financija, a ukoliko ga ne produlji postupak se obustavlja.

Rješenje o otvaranju predstečajnog postupka za Sunčani Hvar te druga popratna dokumentacija u tom postupku objavljena je na internetskim stranicama Financijske agencije (Fina).

Prema podacima iz tih dokumenata, Sunčani Hvar je prvo ovogodišnje tromjesečje završio s 28,4 milijuna kuna gubitka, što je znatno manje od 175,6 milijuna kuna gubitka u isto vrijeme prošle godine.

Sunčani Hvar, kako se obrazlaže, otežano posluje uslijed problema s likvidnošću, zaduženosti, negativnih novčanih tokova i akumuliranih gubitaka iz poslovanja koji su na dan 31. ožujka ove godine iznosili 312,4 milijuna kuna.

Ukupne ob

Komentirajte prvi

New Report

Close