Sunčani Hvar radnike u turizmu traži u susjednoj zemlji

Autor: Marija Crnjak , 22. veljača 2017. u 14:06
Hotel Palace u Hvaru/Borna Filić/PIXSELL

Maistra ove godine prvi put ima dan otvorenih intervjua u hotelu Amarin, traže razne struke.

Kako je do kadrova u turizmu u Hrvatskoj sve teže doći, turističke kompanije smišljaju inovativne načine kojima će privući zaposlenike, a brojne tvrtke koje posluju na samom jugu po radnike i dalje odlaze u susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Sunčani Hvar tako u ožujku u Tomislavgradu organizira Dane otvorenih vrata. U sastavu Sunčanog Hvara je sedam hotela visoke kategorije, koji u ovoj godini planiraju zaposliti više od 600 sezonskih radnika, a s potragom su krenuli već krajem prošle godine. Radi se o kandidatima koji uz BIH, imaju i hrvatsko državljanstvo, zbog čega ne ulaze u kvote za uvoz radne snage. Rovinjska Maistra u utorak je pak najavila dan otvorenih intervjua u svom novom hotelu Amarin, gdje očekuju kandidate za različite poslove, recepcionare, kuhare, konobare, sobarice, animatore.

Maistra ove godine planira zaposliti 2500 sezonskih radnika. U odnosu na prošlu godinu, to je oko 300 radnih mjesta više što je u skladu s većim obimom posla u predsezoni ove godine ali i potrebom za zapošljavanjem novih djelatnika u nedavno otvorenom obiteljskom hotelu Amarin u Rovinju, kažu u kompaniji. U Maistri ističu da, iako najveći broj djelatnika dolazi iz Istre, Maistra organizira i plaća smještaj svim radnicima kojima je potreban.

Također, svi radnici imaju pravo na topli obrok te naknadu za prijevoz na posao, što su dodaci na plaću. Usto, tijekom cijele godine provode programe edukacije za sve kategorije zaposlenika, od menadžmenta do sezonskih radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close