Split pokreće raskid ugovora za Spaladium arenu

Jure Šundov (PXL) Jure Šundov (PXL)

Tvrtka 'Sportski grad' TPN (tvrtka posebne namjene) nije izgradila komercijalne sadržaje.

Splitski dogradonačelnik Jure Šundov najavio je da će grad pokrenuti proceduru za raskid ugovora o javno-privatnom partnerstvu u vezi sa Spaladium arenom zato što u sklopu nje nije izgrađen poslovni centar iako je to bilo predviđeno ugovorom.

"Vrlo je izgledno da će se uskoro, za deset ili petnaest dana, koliko je potrebno za proceduru, raskinuti ugovor o javno-privatnom partnestvu zato što tvrtka 'Sportski grad' TPN (tvrtka posebne namjene) nije izgradila komercijalne sadržaje", izjavio je Šundov danas novinarima.

Rekao je kako je gradonačelnik Željko Kerum već imenovao stručnu skupinu koja radi na proceduri raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu u vezi sa Spaladium arenom te da će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća biti priopćeno jesu li se za to ispunili uvjeti.

Objašnjavajući odnose iz ugovora o javno-privatnom partnerstvu, Šundov je podsjetio kako ga je u ime grada kao naručitelja gradnje Spaladium arene 2007. godine potpisao tadašnji gradonačelnik Ivan Kuret.

"Tvrtka posebne namjene 'Sportski grad' je izvršitelj, a utemeljio ju je konzorcij tvrtaka Konstruktor, IGH i Dalekovod koji je ugovorom o javno-privatnom vlasništvu s gradom i vladom gradio Spaladium arenu za potrebe Svjetskoga rukometnog prvenstva, održanog 2009. Osim dvorane, nije ništa napravljeno i zašto bismo mi plaćali zajam za nešto što uopće nije napravljeno. Država i grad su se ugovorom obvezali da u roku od 30 godina Spaladium areni moraju platiti milijardu i 80 milijuna kuna, a to je golem novac", rekao je Šundov.

Tvrtka "Sportski grad" koja upravlja Spaladium arenom zatvorila ju je krajem kolovoza jer, objasnili su njezini čelnici, ne želi stvarati daljnje gubitke. Šundov je danas rekao kako se grad želi odreći prava nad Spaladium arenom jer ona, po njegovim riječima, "previše troši i stvara godišnji minus od 15 milijuna kuna ako u njoj netko radi", a ako u njoj nitko ne radi, stoji ih na godinu tri milijuna kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!