Spin Valis kroz CEKOM ulaže 11 milijuna eura u istraživanje i razvoj

Autor: Poslovni dnevnik , 03. lipanj 2018. u 22:00
Požeška tvornica Spin Valisa/Duško Mirković/PIXSELL

Danas u svijetu najavangardnije tvrtke u proizvodnji namještaja ulažu enormna sredstva u specifična znanja.

U Hrvatskoj postoji evidentna potreba za jačanjem korištenja sredstava iz EU fondova, posebno u području industrijske proizvodnje.

Potrebno je također povezati više razvojnih politika, udružiti snage više ministarstava i nadležnih institucija a industrijskom sektoru posebno je važno jačanje potencijala povlačenja sredstava iz Strategije pametne specijalizacije. Nema sumnje kako iz perspektive proizvođača izgradnja novih centara kompetencija može znatno unaprijediti poslovanje drvoprerađivačkog sektora.

Spin Valis je kreirao prvi projekt industrijskog CEKOMA i to unutar svog proizvodnog okruženja, a projekt se bazira na međunarodnoj viziji i inicijativi nastaloj unutar tvrtke, dok su mnogobrojni partneri, koji su do sada imali status koperanta ili dobavljača – partnera uključeni u projekt. Oni također provode određene projektne aktivnosti i imaju velika očekivanja od realizacije projekta. Centri kompetencija su snažne poluge za jačanje konkurentnosti gospodarstva po modelu "triple helix", budući da se mobiliziraju svi ključni nositelji znanja na nekom području ili u nekoj industriji, uz podršku institucija i lokalne zajednice.

Danas u svijetu najavangardnije tvrtke u proizvodnji namještaja ulažu enormna sredstva u specifična znanja, posebice u svjetlu primjene tehnologija iz digitalne platforme INDUSTRIJA 4.0, prije svega u domeni digitalnih rješenja te kroz primjenu suvremenog dizajna. Tvrtka Spin Valis pripada u skupinu sektorskih predvodnika u proizvodnji namještaja i kroz tešku utakmicu na svjetskom tržištu naučene su i svladane lekcije o potrebi dugoročnog ulaganje u nove proizvode i nove tehnologije.

Spin Valis je jedini industrijski subjekt iz cijelog hrvatskog gospodarstva koji je u statusu nositelja prijavio izgradnju CEKOMA po modelu 2. "Razvoj inovativnih drvnih proizvoda izrađenih od masivnog drva hrasta i bukve, posebno u području primjene industrijskog dizajna je naša vodilja u ovom R&D projektu", poručuju iz Spin Valisa.

Komentirajte prvi

New Report

Close