ĐĐ Specijalna vozila dogovorile dodatnu isporuku vagona u vrijednosti 46 milijuna kuna

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Samo ove godine ta tvrtka sa sjedištem u Slavonskom Brodu potpisala je više ugovora s naručiteljima iz Njemačke i Francuske za navedene modela vagona.

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava grupacije Đuro Đaković, s francuskim i njemačkim naručiteljima je ugovorila dodatne isporuke prethodno ugovorenih vagona Shimmns, u vrijednosti 46 milijuna kuna, izvijestila je u petak ta slavonskobrodska tvrtka. 

Vagoni se koriste za prijevoz kolutova lima, primarno za potrebe automobilske industrije, a dodatne količine vagona će biti isporučene tijekom prvog kvartala 2019. godine, navodi se u priopćenju.

"U prethodnih deset godina tvrtka je razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište te u tom smislu ove dodatne isporuke predstavljaju nastavak i rezultat višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoju odnosa s kupcima", poručuju iz Đuro Đaković Specijalnih vozila. 

Samo ove godine ta tvrtka sa sjedištem u Slavonskom Brodu potpisala je više ugovora s naručiteljima iz Njemačke i Francuske za navedene modela vagona. 

Tako je u svibnju 2018. s njemačkom kompanijom Gatx Rail Germany ugovorena isporuka teretnih vagona za prijevoz kolutova lima, tipa Shimmns TTU 4, vrijednosti 33,1 milijun kuna.

Ranije, u veljači ove godine, također s njemačkom tvrtkom ERR European Rail Rent, sklopljen je ugovor o isporuci vagona tipa Shimmns TTU, "težak" 34,5 milijuna kuna.

S francuskom pak tvrtkom Atir Rail LX ugovor o isporuci teretnih vagona navedenog tipa sklopljen je u ožujku, a iznosio je 38,5 milijuna kuna. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!