Šoping centar na zapadu Zagreba očekuju velike promjene: Stižu novi brendovi, planira se gradnja hotela...

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kada je preuzeo vodeću poziciju trećeg najvećeg trgovačkog centra u Hrvatskoj, Westgatea, varaždinski menadžer Denis Čupić najavio je niz radikalnih promjena. Evo kakva je situacija godinu dana kasnije.

U ožujku prošle godine vlasnički i upravljačku strukturu ovog trgovačkog centra preuzela je austrijska investicijska tvrtka i dosadašnji najveći pojedinačni suvlasnik Focus Invest GmbH. Tim je povodom novi direktor tvrtke Zagrebački centar Zagreb, koja je vlasnik Westgate Shopping Cityja, postao arhitekt Otto Barić koji je glavnu riječ u upravljanje trgovačkim centrom u travnju prepustio upravo Denisu Čupiću, direktoru i vlasniku tvrtki F.O. Development i F.O. Asset, koji je svojedobno i vodio projekt i upravljao konceptom financiranja gradnje tog velebnog zdanja.

Uz promijenjenu politiku i fokus centra, novo vodstvo u godini dana dovelo je i neke nove brendove. Tako je u sektoru uređenja interijera svoja vrata otvorila Prima COCO maison, Bima, TEDi, ali i poznati Mobel Land koji će se na jesen proširiti na dodatnih 20.000 četvornih metara prostora. Uz njih tu su i neka nova modna imena poput Alma Rasa, SIdexea, hoe Selectiona, ali i knjižara AB Bookshop te škola stranih jezika Helen Doron i klub borilačkih sportova, piše Jutarnji list.

Žele centar podijeliti na tri dijela i tako posjetiteljima na 20.000 četvornih metara ponuditi trgovine za uređenje interijera, 4000 četvornih metara prenamijeniti u dječju igraonicu koja će ujedno biti četiri puta veća od bilo koje druge igraonice u trgovačkim centrima, a u preostalih 70.000 četvornih metara smjestili bi modne dućane kao i ostale zabavne sadržaje. Najveći dio promjena bit će vidljive tek na jesen .

Osim otvaranja novih dućana, ojačali su gastronomsku i zabavnu ponudu centra. Uz to, ponovno su otvorili kuglanu, a u funkciju su stavili i prvo dječje kino sa 60 sjedećih mjesta koje se nalazi u sklopu igraonice.

- Trenutno smo u izradi multifunkcionalne sale sa 250 do 350 sjedećih mjesta čije dovršenje očekujemo krajem mjeseca. Već sada imamo upit za četiri konferencije, ali i šest vjenčanja s obzirom na to da će se prostor moći prenamijeniti u svadbenu salu – pojašnjava Čupić i dodaje kako uskoro kreću s gradnjom i multipleks kina.

 Uz promjene koje su napravili u centru krenuli su i s prenamjenom vanjske zone koja se prostire na 480.000 četvornih metara građevinskog zemljišta. Na tom području u suradnji s partnerima nova uprava ima u planu sagraditi dva do tri hotela od 100 do 120 soba te vanjski svadbeni resort.

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve