Sokol Mariću odgođeno ročište zbog Agrokora

Autor: Suzana Varošanec , 05. prosinac 2017. u 13:59
Zlatko Marić/Goran Stanzl/PIXSELL

Ročište zakazano za 6. prosinca radi ispitivanja tražbina vjerovnika ‘seli’ se na 1. veljače 2018. godine.

Za sutra zakazano ročište za ispitivanje tražbina u predstečaju najveće zaštitarske tvrtke Sokol Marić posrnule pod teretom poslovanja s Agrokorom, ipak se neće održati!

Trgovački sud u Zagrebu usvojio je prijedlog dužnika koji je zatražio odgodu, a novo ročište zakazano je za 1. veljače. Kao razlog odgode u sudskom zaključku navode se okolnosti na koje dužnik nije imao utjecaja, pa dakle niti nije za njih odgovoran. Tiču se faze usklađivanja međusobnih tražbina, odnosno Sokol Marića u predstečaju s tvrtkama iz koncerna Agrokor u postupku izvanredne uprave.

Pritom se Sokol Marić poziva na činjenicu da nije okončan postupak usklađivanja međusobnih tražbina, što je "posljedica okolnosti što u postupku izvanredne uprava nad Agrokorom i povezanim društvima još uvijek nije provedeno ispitivanje tražbina". Istina je da je završilo ispitivanje tražbina od strane izvanredne uprave, komentiraju pravnici, no nije objavljeno sudsko rješenje o utvrđenim tražbinama od kada teče žalbeni rok.

To sud prvog stupnja u svom zaključku potvrđuje navodeći da okolnosti za koje dužnik nije odgovoran "predstavljaju važne razloge radi kojih je primjenjujući princip svrsishodnosti moguća odgoda ročišta radi ispitivanja tražbina". Od povjerenika Danka Šinka doznajemo da se on očitovao o svim prijavljenim tražbinama. Kaže da nema osporenih tražbina od strane vjerovnika. Inače, probijanje roka između zadnjeg roka za osporavanje tražbina i ročišta za ispitivanje ne utječe na postupak. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

…kako je na Turksu, je vila za najam cijela, nije nastradala u havariji…?

New Report

Close