Sokol Marić odustaje od tužbe prema Hrvatskoj narodnoj banci

Foto: Boris Ščitar / Pixsell Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Uprava društva je bila primorana zaštititi interese radnika.

Sokol Marić odustaje od tužbe prema Hrvatskoj narodnoj banci, u postupku pred Trgovačkim sudom u Zagrebu od 30.05.2018 godine, objavila je danas ta tvrtka.

Obzirom da je predmetna tužba izazvala značajan interes javnosti, za istaknuti je da je društvo istu pokrenulo protiv HNB-a kao institucije l... a ne bilo kojeg dužnosnika koji je predstavlja/, i to za pričinjenu štetu i odgovornost u poslovima supervizije i nadzora poslovanja kreditnih institucija, a u svezi sa pokretanjem postupka Izvanredne uprave nad evidentno prezaduženim koncernom Agrokor, od čijih su dobavljača, a među kojima se nalazilo i društvo Sokol Marić banke i faktoring kuće potraživali plaćanje za neiskupljene mjenice na temelju regresne odgovornosti, poručuju iz Sokol Marića.

Nadalje ističu, s tim u svezi, a obzirom da je objedinjeno potraživanje financijskih institucija u tom trenutku direktno ugrožavalo nastavak poslovanja društva i 3000 radnih mjesta, Uprava društva je bila primorana zaštititi interese radnika i prema tadašnjim okolnostima između inih radnji i napora za održavanje kontinuiteta poslovanja i podnijeti predmetnu tužbu.

Zaključno, obzorom da je nad društvom Sokol Marić otvoren postupak predstečajne nagodbe, koji je sredinom travnja okončan prihvaćanjem plana restrukturiranja društva, za koji su glasale i sve velike novčarske institucije u svojstvu vjerovnika, pravomoćnošću predmetnog rješenja u dobrom dijelu prestali su postojati i formalni razlozi za nastavak predmetnog postupka po podnesenoj tužbi, izvješćuju iz Sokol Marića.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve