Sokol Marić odustaje od tužbe prema Hrvatskoj narodnoj banci

Foto: Boris Ščitar / Pixsell Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Uprava društva je bila primorana zaštititi interese radnika.

Sokol Marić odustaje od tužbe prema Hrvatskoj narodnoj banci, u postupku pred Trgovačkim sudom u Zagrebu od 30.05.2018 godine, objavila je danas ta tvrtka.

Obzirom da je predmetna tužba izazvala značajan interes javnosti, za istaknuti je da je društvo istu pokrenulo protiv HNB-a kao institucije l... a ne bilo kojeg dužnosnika koji je predstavlja/, i to za pričinjenu štetu i odgovornost u poslovima supervizije i nadzora poslovanja kreditnih institucija, a u svezi sa pokretanjem postupka Izvanredne uprave nad evidentno prezaduženim koncernom Agrokor, od čijih su dobavljača, a među kojima se nalazilo i društvo Sokol Marić banke i faktoring kuće potraživali plaćanje za neiskupljene mjenice na temelju regresne odgovornosti, poručuju iz Sokol Marića.

Nadalje ističu, s tim u svezi, a obzirom da je objedinjeno potraživanje financijskih institucija u tom trenutku direktno ugrožavalo nastavak poslovanja društva i 3000 radnih mjesta, Uprava društva je bila primorana zaštititi interese radnika i prema tadašnjim okolnostima između inih radnji i napora za održavanje kontinuiteta poslovanja i podnijeti predmetnu tužbu.

Zaključno, obzorom da je nad društvom Sokol Marić otvoren postupak predstečajne nagodbe, koji je sredinom travnja okončan prihvaćanjem plana restrukturiranja društva, za koji su glasale i sve velike novčarske institucije u svojstvu vjerovnika, pravomoćnošću predmetnog rješenja u dobrom dijelu prestali su postojati i formalni razlozi za nastavak predmetnog postupka po podnesenoj tužbi, izvješćuju iz Sokol Marića.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!