Sokol Marić ipak čuva Zoo, Norcu ostali muzeji

Autor: Saša Paparella , 08. rujan 2017. u 07:43
Zlatko Marić, vlasnik Sokol Marića, Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Državna komisija poništila dio odluke Grada Zagreba, neki zaštitarski poslovi prepušteni zajednici ponuditelja.

Nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave prihvatila žalbu zajednice ponuditelja (Sokol Marić, Bilić-Erić, V grupa, Sigurnost Osijek) i djelomično poništila odluku kojom Grad Zagreb angažira tvrtku Noky Security na nizu zaštitarskih poslova, naručitelj je morao ponovno pregledati pristigle ponude, te su dio posla ipak dali žaliteljima. Tako su Zlatko Marić i partneri dobili poslove čuvanja gradskih ustanova u kulturi, javne ustanove Maksimir kao i tamošnjeg Zoološkog vrta.

Tvrtki Noky Security, čiji je prokurist umirovljeni general Mirko Norac, ostalo je čuvanje gradskih muzeja, manifestacija u kulturi te gradskih stanova i poslovnih prostora Iako je ostao bez dijela prvotno mu dodijeljenih ugovora, Norac može biti zadovoljan svojim prodorom u glavni grad jer je zadržao poslove koji donose najviše novca, a među njima se ističe čuvanje muzeja sa 93.688 radnih sati.

Odluku o prvom odabiru Grad je bio donio u ožujku 2017.. Nakon toga je uslijedila žalba zajednice ponuditelja. Državna komisija uvažila je njihovu argumentaciju te je, uz nalog da im se isplati trošak žalbenog postupka, poništila Odluku o odabiru u dijelu koji se odnosi na tri od šest grupa predmeta nabave. Komisija je izdala rješenje, dio kojeg je uputa naručitelju da mora ponovno pregledati i ocijeniti ponude. Očito su i u Gradu Zagrebu zaključili da prva odluka nije bila posve ispravna, pa su donijeli novu odluku, kojom u sve tri sporne grupe ipak odabiru zajednicu 4 ponuditelja.     

Komentirajte prvi

New Report

Close