Skupština Imunološkog odlučila o pokriću dijela gubitka

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. rujan 2014. u 11:04
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Imunološki zavod objavio je danas da je na Glavnoj skupštini dioničara u petak donesena odluka o pokriću tek manjeg dijela od 21,6 milijuna kuna prošlogodišnjeg gubitka.

Imunološki zavod objavio je danas da je na Glavnoj skupštini dioničara u petak donesena odluka o pokriću tek manjeg dijela od 21,6 milijuna kuna prošlogodišnjeg gubitka, dok je većina gubitka prenesena u iduće razdoblje.

Redovita Glavna skupština Imunološkog zavoda održana je petak, 29. kolovoza, a prema današnjem priopćenju odlučeno je da se iz zadržane dobiti s iznosom od 893.607 kuna pokrije dio od 21,6 milijuna kuna gubitka tvrtke u poslovnoj 2013. godini. Preostalih 20,76 milijuna kuna gubitka, prema odluci dioničara, prenosi se u iduće razdoblje.

Kako je dalje odlučeno na skupštini, Uprava Imunološkog zavoda nije dobila razrješnicu za svoj rad u 2013. godine, dok članovi Nadzornog odbora jesu.

Također, donesene su i odluke razrješenju dužnosti člana Nadzornog odbora Davorina Đanića, koji je podnio ostavku na to mjesto, kao i odabiru tvrtke Hodicon za revizora.

Kako je ranije doznala Hina, uskoro bi trebala biti sazvana i izvanredna skupština dioničara Imunološkog zavoda, koja bi trebala razmotriti dokapitalizaciju te strateški važne kompanije u državnom vlasništvu. Neslužbeno se doznaje i da bi zaposlenicima Imunološkog zavoda plaće za srpanj trebale biti isplaćene ovog tjedna.

Nakon održavanja skupštine, prema ranijim najavama iz Ministarstva gospodarstva, Povjerenstvo za odabir strateškog partnera za Imunološki zavod trebalo bi odlučiti o najpovoljnijem modelu kupnje i dokapitalizacije te kompanije, kojim će se zaštiti strateški interes države, a iduća sjednica tog povjerenstva predviđena je ovog mjeseca.

Početkom svibnja objavljen je naime javni poziv za kupnju dionica i dokapitalizaciju Imunološkog zavoda, a Povjerenstvo je zaprimilo pisma namjere za kupnju 73,41 posto dionica Zavoda od osam zainteresiranih partnera.

Među njima je bio i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, koji ima najveći paket dionica od 44,5 posto. Interes je iskazao i Jadran Galenski laboratorij, Grad Zagreb, zagrebačke tvrtke Visia Croatica i Geneza, te Bilthoven Biologicals i Royal Derryclare iz Dublina, kao o tvrtka PharmaS Luke Rajića, zajedno s fondom Nexus FGS.

Imunološki je u vlasništvu države – Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje posjeduje 44,5 posto dionica, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje 14,6 posto, Hrvatski fond za privatizaciju 14,2 posto, dok mali dioničari drže 26,7 posto dionica.

Komentirajte prvi

New Report

Close