Škegro: Nakon turbulentnih godina, Spačva stabilno

Autor: Saša Paparella , 08. veljača 2016. u 12:02
Lani su zaposlili 162 radnika/Davor Javorović/PIXSELL

Predsjednik NO-a Borislav Škegro najavio još investicija i zapošljavanja.

Vinkovačka Spačva, jedan od najvećih hrvatskih drvoprerađivača koji izvozi u 32 zemlje, uspješno je poslovala u 2015., navodi se u prvom broju Spačva newsa, periodične tiskovine namijenjene djelatnicima tvrtke.

U Upravi tvrtke navode da žele biti transparentni i o radu informirati zaposlenike, kojima su informacije dostupne i preko korporativne Facebook stranice. Priliku da se preko Spačva newsa obrati zaposlenicimna iskoristio je i Borislav Škegro, predsjednik NO-a Spačve.  "Nakon turbulentnih prijašnjih godina i uspješnog prolaska kroz proces predstečajne nagodbe, 2015. je bila godina uspješnog restrukturiranja poslovanja. Značajan rast izvoza, produktivnog zapošljavanja i povećanje efikasnosti poslovanja rezultirali su značajnim povećanjem financijske i ukupne stabilnosti tvrtke. Spačva danas je solidno organizirana kompanija sposobna za rast kroz investicije, sve u uvjetima financijske stabilnosti.

Većinski dioničari – država, obvezni mirovinski fondovi, banke, osiguravajuća društva, poduzeća, očekuju od nas još uspješnije poslovanje", rekao je Škegro, koji obećava nove investicije i zapošljavanja. Spačvu danas čini pet tvornica: pilana, parketarija, finala, tvornica furnira te tvornica bioenergenata. Prošle su godine ostvareni prihodi od prodaje od 163,3 milijuna kuna, što je 22,6 posto više u odnosu na 2014. godinu. Najznačajniji rast prihoda dogodio se u području prodaje peleta i briketa. Porast proizvodnje i prodaje utjecao je i na broj zaposlenih. Lani su zaposlili 162 nova radnika, tako da ih je sada ukupno 738. 

Komentirajte prvi

New Report

Close