Širenje hrvatske tvornice bioplastike EcoCorteca

Press foto Press foto

Iz hrvatske tvornice bioplastike EcoCortec® d.o.o. najavljuju proširenje. Proizvođač ekoloških folija za zaštitu od korozije u Europi, zahvaljujući uspješnom poslovanju i povećanoj potražnji kupaca udvostručit će svoje kapacitete, poručuju.

Iz hrvatske tvornice bioplastike EcoCortec® d.o.o. najavljuju proširenje. Proizvođač ekoloških folija za zaštitu od korozije u Europi, zahvaljujući uspješnom poslovanju i povećanoj potražnji kupaca udvostručit će svoje kapacitete, poručuju.

Tvornica locirana poslovnoj zoni u Belom Manastiru ušla je naime u drugu fazu planirane ekspanzije te će se izgraditi nova hala za proizvodnju.

 

Projekt za novu proizvodnu halu od 1.600m2 prostora je u finalnoj fazi, a sama investicija je teška preko 3.000.000 eura. Hala će imati prostor za tri nove najmodernije linije ekstruzije, konfekcioniranje VpCI®  papira te skladištenje Cortec®  kemijskih proizvoda. Sa jačanjem tržišne pozicije pojavljuju se i novi zahtjevi za opremom različitog kapaciteta od onoga kojim raspolažemo. Ova ekspanzija udvostručiti će našu proizvodnju i sposobnosti skladištenja kao i omogućiti nova zapošljavanja.

EcoCortec® specijaliziran je za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije (Vapor phase Corrosion Inhibitor - VpCI®) te nudi kupcima kompletne usluge konfekcioniranja, ekstrudiranja i tiskanja. Naši proizvodi su testirani u EcoCortecovom vrhunski opremljenom, ISO/IEC-17025 akreditiranom laboratoriju te smo 95% orijentirani na izvoz.

Stopostotni vlasnik i ulagač Boris Mikšić vrlo je zadovoljan poslovanjem tvornice za čijim proizvodima potražnja u europskim zemljama i Kini raste iz dana u dan. „Ovo proširenje potvrda je EcoCortecovog vodstva u području biorazgradivih folija u Europi i dokaz da inovativne ideje, kvalitetni proizvodi i stručni tim polučuju odlične rezultate i porast poslovanja čak i u vremenima ekonomske krize. Također želim da ovaj uspjeh bude vjetar u leđa ostalim hrvatskim poduzetnicima kao i pokazatelj da je u našoj zemlji unatoč svim poteškoćama na koje smo nailazili, moguće ostvariti uspjeh.“

 

 

Pored ekstruzije u novu proizvodnu halu postavljamo i proizvodnju Bionetix® proizvoda. Bionetix International, kanadska tvrtka u vlasništvu Cortec®  korporacije sa sjedištem u Montrealu, bavi se proizvodnjom bioloških proizvoda na mikrobnoj i enzimnoj bazi koji se primjenjuju u industrijama diljem svijeta.

Komentari (2)
  • tip top
    tip top 21:52 28.5.2015.

    a što će hrvatskoj pametni i sposobni ljudi?????? imamo mi svoje šukere, jandrokoviće, kerume, mikije, generale………….

  • ms4
    ms4 12:03 12.9.2013.

    Miksic je svoje predizborno obećanje o otvaranju tvornice ispunio iako nije uspio postati predsjednik jer to nije odgovaralo dvjema vodećim strankama. Svaka mu čast! Drugi kandidati nisu čak ni ispunili obećanje o objavi financijera svoje kampanje poput Mesića

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!