Sindikat očekuje još uhićenja zbog kriminala u TLM-u

Autor: Suzana Varošanec , 12. svibanj 2017. u 14:03
Malverzacije teške 20 milijuna eura/H. J./PIXSELL

Priveden bivši član Uprave Tonći Kandido, izdana tjeralica za Markom i Loranom Pejčinoskim.

Uhićenja koja su krenula zbog nekadašnjih malverzacija u šibenskom TLM-u, čija se vrijednost zasad neslužbeno procjenjuje na 20-ak milijuna eura, prema mišljenju sindikalnog šefa Zdravka Burazera čiji je sindikat podnio kaznenu prijavu prije dvije godine – neće stati.

Reakcija je to predsjednika Hrvatskog sindikata metalaca, danas Nezavisnog sindikata Slap, povodom DORH-ove istrage, koja je kako pojašnjava, inicirana sindikalnom kaznenom prijavom koja obuhvaća deset točki iz razdoblja od 2012. do 2014. Što se tiče TLM-ovih Uprava, navodi da ih je u tom razdoblju bilo nekoliko te da se prijava bazirala na dokumentaciji koja upućuje na sumnje na protupravne radnje, ali poimenice nisu navedeni  članovi Uprave i NO-a.

No, iz istrage je isplivalo da zbog sumnji u gospodarski kriminal šibenski kriminalisti u suradnji sa šibenskim županijskim tužiteljstvom istražuju bivšeg člana Uprave TLM Aluminiuma Tonćija Kandida. Uz privedenog Kandida čiji je odvjetnik Krešimir Škarica izjavio da ne zna što je predmet istrage, neslužbeno, njome su obuhvaćeni bivši vlasnici TLM-a, Marko i Loran Pejčinoski za kojima je raspisana međunarodna tjeralica i nekadašnji član NO-a Andraš Brodnjak.

Tvrtka bivših vlasnika Euris iz Beča, kao i ona u Slovačkoj, prema Burazeru ostala je dužna na dan otvaranja stečaja TLM-a oko 35 mil. kuna, što je službeno utvrđeno. DORH-ovu istragu radnici vide kao realnu šansu da bivši vlasnici isplate svoj dug prema TLM-u jer bi tako naplatili svoja potraživanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close