Siemens osigurao 1,5 mlrd eura vrijednu narudžbu za londonsku podzemnu željeznicu

Autor: Poslovni.hr/H , 20. studeni 2018. u 16:16
FOTO: GettyImages

Njemački industrijski div Siemens izvijestio je u utorak da je osigurao 1,5 milijardi eura vrijednu narudžbu 95 vlakova za londonsku podzemnu željeznicu.

Vlakovi će biti u pogonu na Picadilly liniji od 2023. godine, a zamijenit će stari vozni park iz 70-ih godina prošlog stoljeća.

Londonsko gradsko poduzeće Transport for London uvrstilo je Siemens u uži krug kandidata za dobavljača vlakova ovoga ljeta.

Linija Picadilly otvorena je 1906. godine a danas njome prometuje 700.000 putnika dnevno. Naknadno je produžena kako bi povezala taj dio grada sa zračnom luku Heathrow.

Postojeći vlakovi premašili su predviđeni vijek trajanja za 40 godina.

Novi vlakovi projektirani su tako da budu znatno udobniji i da mogu primiti više putnika. U gradskom prometnom poduzeću žele povećati kapacitet linije za 60 posto, što znači da žele prevoziti do 21.000 putnika više nego što sadašnji kapaciteti dopuštaju.

Londonska podzemna željeznica mora servisirati sve više putnika. Procjenjuje se da će do 2030. godine broj stanovnika Londona dosegnuti 10 milijuna, što bi značilo da će se njihov broj povećati za 1,5 milijuna.

U TfL-u planiraju nabaviti i ukupno 250 novih vlakova za četiri takozvane Deep Tube linije, izgrađene na većoj dubini, u uskim tunelima.

Komentirajte prvi

New Report

Close